Velkommen - Klang Festival Copenhagen Experimental Music Menu

Velkommen

Med en ny kunstnerisk leder, en splinterny visuel identitet og hjemmeside markerer klang 2024 en frisk start og en ny tilgang, som eksemplificeres i vores navneændring fra 'avantgarde'-musik til 'experimental' musik. Et holdningsskift, hvor vi ikke længere arbejder fastlåst i endeløs konflikt, hvor alt, hvad vi gør, skal relatere sig til en kamp mod noget andet. I stedet værdsætter vi eksperimenter i forskellige retninger: samt nysgerrighed og leg for legens egen skyld. 

Musikken, som vi præsenterer, kan stadig være udfordrende, vild og kompleks. Den er stadig på forkant med, hvad der er nyt, eller presserende nødvendigt. Vi vil altid være en hyldest til det mod, det kræver at skabe og fra publikummets side det mod, det kræver at give plads. 

Vi anser det, at eksperimentere for at være lige så vigtigt som resultatet. Kvaliteten, relevansen eller indtrykket af værket er altid subjektivt og til diskussion (og vi værdsætter denne diskussion). Men ved at ændre fokus fra 'avantgarde' til 'eksperimentel' åbner vi for et rum, der kan hylde sårbarhed, originalitet, mod eller selvindsigt. 

Tilgangen er enkel, men i sidste ende magisk. Vores kunstnere deler deres kreativitet, sårbarhed eller sågar deres vanvid med vores publikum. 

Det skaber forandring. Sandheden er, at ingen forlader koncerten på samme måde, som de gik ind til den. Dette skyldes både kunstnerens søgen og publikummets vidnesbryd. Dette møde er essentielt og altafgørende, og i år giver vi den en ny platform i vores nye lytterpanel. 

Så hvad bliver der eksperimenteret med? Det er op til kunstnerne at beslutte. Dette års festival præsenterer en bred vifte af emner - klimaforandringer, generationstraumer, queer-oplevelser, barndomsminder. Vores børnefestival børneklang har også til formål at introducere den legende tilgang til livets udfordringer for et ungt publikum. 

Men kernen i alt, hvad vi præsenterer, er med den samme centrale udfordring: hvordan bearbejder jeg verden omkring mig, og hvordan kan jeg præsentere den proces for andre? Med dette i tankerne byder vi velkommen til klang festival 2024. 

James Black, kunstnerisk leder & Filip Melo, daglig leder.