Kunstnere - Klang Festival Copenhagen Experimental Music Menu

Kunstnere

Agata Zemla (1994)

Polsk komponist, multimediekunstner og biolog, der arbejder med engageret musik. For Zemla betyder det, at hun inkluderer journalistisk indhold i sine kompositioner og berører politiske, sociologiske, psykologiske og naturlige temaer.

Alexander Schubert (1979)

Tysk komponist, der udforsker grænsefladerne mellem akustisk og elektronisk musik på tværs af genrer. Det mest karakteristiske træk ved hans arbejde er kombinationen af forskellige musikalske stilarter (som hardcore, free jazz, populær elektronisk musik, techno) med moderne klassiske koncepter.

Anton Mandix

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Athelas Sinfonietta

Ensemble med base i København. Siden grundlæggelsen i 1990 har Athelas etableret sig som det førende ensemble for ny musik i Danmark. I 2009 tog ensemblet initiativ til Athelas New Music Festival, som senere blev til Klang Festival.

August Fogh Hauskov

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Basel Sinfonietta

Fuldt symfoniorkester med speciale i moderne musik. Basel Sinfonietta er drevet af sit engagement i at opføre musik i tråd med tiden og har overskredet klassiske koncertkonventioner siden grundlæggelsen i 1980.

Cathy Miliken (1956)

Internationalt prisbelønnet performer og komponist og stiftende medlem af Ensemble Modern, kendt for sine stemningsfulde instrumental- og vokalværker.

Christian Winther Christensen (1977)

Dansk komponist, der sammenligner sin musik med den dobbeltsidede Janus og skriver postapokalyptisk musik efter musikkens endeligt. Udvidede forberedelsesteknikker forvandler velkendte instrumenter til forvrængede ekkoer.

Connor McLean (1996)

Komponist og performer fra Chicago, der bor og arbejder i København. I hans arbejde mødes forskellige former for medier, performancepraksis og musikalske traditioner.

Damkapellet

Musiker- og komponistkollektiv med en mission om at fremme mangfoldighed på den danske musikscene. Kollektivet fremfører musik af kvinder, ikke-binære og transkønnede og eksperimenterer med kollektiv samskabelse af musik.

Diana Soh (1984)

Singaporeansk komponist bosiddende i Paris siden 2011. Sohs arbejde er baseret på ideen om, at al musik er erfaringsbaseret og har til formål at lære os at føle og elske, og hun bruger derfor musikken som et middel til at reagere på verden omkring hende.

Ensemble Apparat

Berlin-baseret ensemble, der udforsker messinginstrumenters utallige sammenhænge inden for ny musik og lydkunst. De har præsenteret værker på en lang række internationale festivaler og har stået i spidsen for adskillige nye store kammerværker for messingblæsere.

Ensemble Ascolta

Tysk ensemble, der har udvidet horisonten for det moderne musiklandskab siden starten i 2003. Ensemblet har bestilt og opført omkring 250 nye værker.

Ensemble Transduct

Ensemble dedikeret til de mærkeligste og mest eventyrlige former for musikkunst. Ensemblet arbejder i grænselandet mellem musik, performance og multimediekunst, ofte med et strejf af absurditet.

Fei Nie (1989)

Københavnsbaseret pianist og performer med speciale i samtidsmusik. Hun fik sin kandidatgrad fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2014 og er en af grundlæggerne af ensemblet NEKO3. Nie har modtaget Klangs Pelle-pris.

Franciska & Emilie

En improvisationsduo, der henter inspiration fra klassisk musik, musique concrète, støj og dronemusik, skaber atmosfæriske, intime og særegne lydlandskaber, der er skabt ud fra feltoptagelser og båndmanipulationer.

Freja Karlsmose Kliem

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Gemma Ragués Pujol (1993)

Komponist, forfatter og performer med speciale i moderne og eksperimenterende musik. Hendes værker søger at være absurde, forvirrende og sjove.

Gertrud Exner (1972)

Skuespiller, instruktør, sanger og kunstnerisk leder af TeaterBLIK. I 2015 modtog hun en Reumert for årets børneforestilling for sit teaterværk 'Tivoli'.

Isabel Mundry (1963)

Tysk komponist, hvis arbejde er kendetegnet ved et differentieret tonesprog, hvor hun reflekterer over forholdet mellem tid, rum og perception.

Jens Rønsholdt Madsen

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Jonas Færgeman

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Josh Spear

Komponist og performer, som for nylig afsluttede et stipendium ved Norges musikkhøgskole. Mangeårigt medlem af komponist-performer-gruppen Bastard Assignments siden 2014.

Joss Smith (1993)

Joss Smith er en walisisk komponist og performer, som skriver både instrumental- og multimedieværker. Hans arbejde er forbundet med et fokus på opfattelsen af små ændringer for at opbygge spænding og undergrave kompositoriske baner.

Kasper Houmøller

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Kelley Sheehan (1989)

Amerikansk komponist og musiker, der bevæger sig mellem elektroakustiske værker, multimedier og performancekunst. Hendes arbejde fokuserer på skulpturel støj, skiftende materialitet, boligstrukturer, maskineri og på at kæmpe med elektronikkens bæredygtighed i en klimakrise.

Kompopolex

Trio med base i Wrocław med speciale i ny musik. Trioen forlader ofte deres instrumenter til fordel for kabler, keyboards, dans eller sang og opfører stykker, der er engagerede og medrivende.

Kristian Rymkier (1977)

Komponist og musiker med base i København. Han har skrevet kammer-, vokal- og orkesterstykker samt lydinstallationer og digitale kompositioner. Han fokuserer især på 3D-musik, der er komponeret med rumlig bevidsthed som et musikalsk element.

Lasse Schwanenflügel Piasecki (1981)

Dansk komponist, der primært arbejder med audiovisuelle koncepter. I flere værker trækker han aspekter af virkeligheden ind i sin musik, f.eks. ved at italesætte koncertsituationens skrøbelighed.

Laura Dayani

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Leon Thomsen

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (1973)

Norsk komponist og performer. I hjertet af hendes musik ligger Ratkjes egen stemme, en åben dør til hendes individuelle musikalitet og et konstant værktøj til at tilpasse hendes arbejde til naturlige udtryk og menneskelige sandheder.

Martha Bach Gislinge

Dansk komponist, der studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Mette Nielsen (1985)

Dansk komponist, der arbejder med det, hun kalder imperfekt unisono - en tilstand af friktion, der åbner et rum, hvor forskelle bliver tydeligere, og mikrotoner gøres hørbare. Nielsen har modtaget Klangs Pelle-pris.

Morten Riis (1980)

Dansk komponist og lydkunstner, der har modtaget en lang række legater og bestillinger fra festivaler og ensembler i hele Europa. Morten Riis er Klang Festivals huskomponist (2022-2024).

Nick Martin

Komponist med base i København. Han har en bachelorgrad i komposition fra Royal Academy of Music i London og en kandidatgrad fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hans lærere var Bent Sørensen & Hans Abrahamsen. Martin har modtaget Klangs Pelle-pris.

Pelle Nyhuus

Dansk komponist studerer på MGK med lærer og komponist Daniel Fladmose.

Ragnhild May (1988)

Kunstner og komponist, der arbejder med en tværfaglig skulpturel, performativ og lydkunstnerisk praksis, der beskæftiger sig med instrumenternes kulturhistorie og indlejrede kønsbestemte og kropslige fordomme.

Rei Nakamura

Tyskbaseret pianist og performer, som kombinerer klassisk klaver med elektronik, multimedie-, video- og performancekunst. Nakamura finder paralleller og associationer mellem forskellige genrer og kunstarter uden at bekymre sig om grænserne mellem dem.

Rosali Grankull (1984)

Rosali Grankull er komponist, musiker og lydkunstner med base i Göteborg og arbejder med akustiske instrumenter, objekter, litteratur, mikrofoner og mennesker.

Sophie Søs Meyer (1991)

Dansk komponist, violinist og improvisator, hvis arbejde har hentet inspiration fra forskellige videnskabelige og teoretiske områder som objektorienteret ontologi og celledeling.

Stellan Veloce (1985)

Berlin-baseret sardinsk multi-instrumentalist og komponist. Deres musik fokuserer på klangforskning, iteration og modulationer af lydtætheder og integrerer komposition med improvisation og bandspil.

Stephen Menotti

Soloist trombone, Basel Symfonietta

Svafa Thorhallsdottir (1981)

Musiklærer, sanger og korleder uddannet på konservatoriet i Reykjavik med yderligere kandidatstudier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hun har en stor interesse for børns musikalske udvikling.

Tine Surel Lange (1989)

Norsk komponist og interdisciplinær kunstner, hvis arbejde er forankret i organisk materiale - med fokus på lytning, rum og hvordan konnotationer farver vores måde at lytte til og opleve kunst på.

Titus Engel (1975)

Schweizisk dirigent, der er kendt for sit omfattende repertoire fra en lang række musikalske epoker. I 2020 blev Titus Engel udnævnt til årets dirigent af magasinet Opernwelt, og fra 2023 overtog Engel posten som chefdirigent for Basel Sinfonietta.

Vagina Dentata

Avantgardekunstneren Iza Mortag Freunds solokunstværk blev skabt i 2013 i Berlin og optræder generelt i undergrundsklubber, kunstgallerier og teatre verden over.

Woytek Blecharz (1981)

Polsk komponist, der omdefinerer det traditionelle koncertformat og foreslår forskellige relationer mellem lytter, beskuer og lyd. Uddannet fra Frederic Chopin Music Academy i Warszawa i 2006 og fik en ph.d. ved University of California San Diego i 2015.

Ylva Lund Bergner (1981)

Svensk komponist, som mest skriver for mindre ensembler. Hun fokuserer ofte på dramatisk musik som monodrama eller kammeropera, og teksten er en vigtig inspiration for hendes arbejde.