Vagina Dentata: Mountain Sister - Klang Festival Copenhagen Experimental Music Menu

Vagina Dentata: Mountain Sister

Køb Billetter

Bag soloprojektet Vagina Dentata står Iza Mortag Freund, en multidisciplinær kunstner, der har indtaget undergrundsklubber, kunstgallerier og teatre verden over. Hendes nykomponerede værk Mountain Sister kombinerer musik, performance og eksperimenterende scenekunst. Passende for en kunstner ved navn Vagina Dentata – bogstaveligt talt "vagina med tænder", en konstant kilde til kastrerende rædsel i folkeeventyr på tværs af kulturer – er værket en poetisk, men barsk udforskning af den kvindelige psyke og kontrasten mellem lys og mørke.

Mountain Sister kombinerer en enkel teatralsk opsætning med en udforskning af bevægelse, et udtryksfuldt stemme- og kropsarbejde samt hårdtslående, men svævende musik, der bevæger sig mod både de æteriske og mørke dybder af avantgarden. Thereminen bruges som en sfærisk lydmaskine, der forlænger enhver bevægelse, mens drønende, pulserende rytmer konstant skubber værket fremad. Kombineret med en alsidig, mangefacetteret brug af den menneskelige stemme er resultatet et levende og iscenesat lydbillede, hvor intet er fastlåst og alting udsættes for konstante improvisatoriske angreb.  

Bestilt af Klang med støtte fra KOD/DKF.

Foto: Malte Folke Ivarsson

 

Spillested

Musikhuset København

Vesterbrogade 59 1620 København V

> Se kort

Kunstnere

Vagina Dentata

Avantgardekunstneren Iza Mortag Freunds solokunstværk blev skabt i 2013 i Berlin og optræder generelt i undergrundsklubber, kunstgallerier og teatre verden over.