Morten Riis: Music for traumatized instruments Musikhuset - Klang Festival Copenhagen Experimental Music Menu

Morten Riis: Music for traumatized instruments Musikhuset

Køb Billetter

I soloværket Music for Traumatized Instruments tager komponist, lydkunstner og multiinstrumentalist Morten Riis sine familiemedlemmers egne traumatiske oplevelser som et personligt og sårbart udgangspunkt. De instrumenter, som Riis tager i brug i løbet af værket – en violin, en melodika, en blokfløjte – har alle tilhørt familiemedlemmer, der hver især har oplevet forskellige traumer, og på den måde forsøger Riis med sit værk at besvare et helt konkret, omend meget komplekst spørgsmål: Er det muligt at menneskelige traumer indlejres og nedarves i fysiske objekter? 

Igennem en minutiøs undersøgelse af sprækker og revner i instrumenternes ydre og indre, forsøger Riis med Music for Traumatized Instruments at gå i dialog med instrumenterne og deres traumer og forhåbentligt besvare dette vanskelige spørgsmål. Hvis svaret er ja, hvordan kan man så komme i kontakt med disse traumer? Hvordan kan man spørge ind til dem, bearbejde dem? 

Værket bliver gennem interaktionen med disse spørgsmål både en spekulativ undersøgelse af instrumenternes porøse materialitet, der peger i retningen af objekternes egen agens, samt et forsøg på sanseligt at forbinde sig med en fortid, der kan være svær at komme i kontakt med, og en række erindringer og erfaringer, der måske allerede er ved at være glemt. Særligt udvikle mikrofon- og mekaniske præpareringsteknikker tillader at komme helt tæt på selve det stof, instrumenterne er gjort af, og videoprojektioner spiller en helt central rolle i værket. 

Støttet af:

Dansk Komponistforening & Koda Kultur og Statens Kunstfond

Comissioned by Klang Festival

Foto: Morten Riis
 

Spillested

Musikhuset København

Vesterbrogade 59 1620 København V

> Se kort

Kunstnere

Morten Riis (1980)

Dansk komponist og lydkunstner, der har modtaget en lang række legater og bestillinger fra festivaler og ensembler i hele Europa. Morten Riis er Klang Festivals huskomponist (2022-2024).