Tine Surel Lange/Damkapellet: En skog av lyd Lydbrøndene - Klang Festival Copenhagen Experimental Music Menu

Tine Surel Lange/Damkapellet: En skog av lyd Lydbrøndene

GRATIS EVENT

Den dansk-norske komponist og interdisciplinære kunstner Tine Surel Langes En skog av lyde er et stedspecifikt lydværk det danske musikkollektiv Damkapellet og Lydbrøndene – 32 underjordiske højtalere placeret under Bent Fabricius-Bjerres plads i København. Værket er inspireret af, hvordan enkelte, spredte træer langsomt gror samme til en skov, og af, hvordan svampen mykorrhiza fungerer som et symbiotisk netværk mellem planterødder, der gør det muligt gensidigt at kommunikere, udveksle næring og advare hinanden om farer. 
Lange fortæller: "Da jeg som lille for første gang var i Danmark efter indtil da kun at have set små, forvredne birketræer i Nordnorge, var det mig et under, at de enorme bøgetræer kunne gro så uendelig højt uden at vælte. I dag synes jeg fortsat, de er voldsomt imponerende.” Værket består af en kombination af feltoptagelser lavet i danske bøgeskove og komplimenterende instrumentallyde, der smelter sammen som træerne gør det under jorden – forbundet gennem netværker, der har fungeret over millioner af år, men som med menneskeartens hærgen og ubalancerede forhold til naturen bliver mere og mere ustabile. Når træerne med det største og bredeste netværk fældes, ødelægges netværket, og vigtig kommunikation går tabt. Lydbrøndene er det ideelle sted for et sådant værk: Når Lange ser på et kort over lydbrøndene, deres placering, og hvordan de er forbundet, forestiller hun sig en skov med et netværk af ledninger, der forbinder alle højttalerne. 
 

Støttet af:

ARTS & CULTURE NORWAY, BESTILT AF KLANG FESTIVAL, I SAMARBEJDE MED LYDBRØNDENE.

Foto: Hipermania 
 

Spillested

Lydbrøndene

Bent Fabricius-Bjerres Plads 2000 Frederiksberg

> Se kort

Kunstnere

Tine Surel Lange (1989)

Norsk komponist og interdisciplinær kunstner, hvis arbejde er forankret i organisk materiale - med fokus på lytning, rum og hvordan konnotationer farver vores måde at lytte til og opleve kunst på.

Damkapellet

Musiker- og komponistkollektiv med en mission om at fremme mangfoldighed på den danske musikscene. Kollektivet fremfører musik af kvinder, ikke-binære og transkønnede og eksperimenterer med kollektiv samskabelse af musik.