Athelas Sinfonietta: 15 års Jubilæumskoncert
Musikhuset København
9. juni 13.00
Program
Lasse Schwanenflügel Piasecki: Gemmer mig for Rosetta, 2014 (9 min.)
Alexander Schubert: Point Ones 13′
Mette Nielsen: Song I used to sing to the machines, 2013
Diana Soh: un-deux-trois-quatre-cinq, 2014 (10 min.)
Kristian Rymkier: Trois Profs, Prouve le Parfait, 2016 (12 min.)
I 2024 fejrer KLANG et fantastisk 15-års jubilæum. I denne anledning har vi indgået et samarbejde med vores langvarige samarbejdspartner (og den organisation, Klang voksede ud af) Athelas Sinfonietta og det nye initiativ Second Sound (en organisation med fokus på at fremme genopførelser af nyskrevne værker) for at skabe et tour-de-force program, der udelukkende består af værker, som i tidens løb er bestilt til eller uropført af Athelas på Klang. Forvent en sand fejring af den vildskab og sårbarhed, som komponisterne (og musikerne) har vist gennem de sidste 15 år.
Alt er på bordet – fra Mette Nielsens meditative og sørgmodige Song I used to sing to the machines til Kristian Rymkiers vilde og uregerlige Trois Profs, Prouve le Parfait. Undervejs møder vi Diana Sohs sitrende og spøgelsesagtige un-deux-trois-quatre-cinq samt en fejring af skrøbelighed i Lasse Schwanenflügel Piaseckis Hiding for Rosetta – et værk, der vender op og ned på ideer om professionalisme i det fagottisten bliver klarinetsolist. Vi slutter ved Alexander Schuberts urolige Point Ones, hvor dirigenten bærer bevægelsessensorer for at udløse laviner af elektronisk støj.
I samarbejde med Second Sound
Foto: Jakob Boserup
Spillested
Musikhuset København
Vesterbrogade 59 1620 København V
> Se kortKunstnere
Athelas Sinfonietta
Ensemble med base i København. Siden grundlæggelsen i 1990 har Athelas etableret sig som det førende ensemble for ny musik i Danmark. I 2009 tog ensemblet initiativ til Athelas New Music Festival, som senere blev til Klang Festival.
Lasse Schwanenflügel Piasecki (1981)
Dansk komponist, der primært arbejder med audiovisuelle koncepter. I flere værker trækker han aspekter af virkeligheden ind i sin musik, f.eks. ved at italesætte koncertsituationens skrøbelighed.
Alexander Schubert (1979)
Tysk komponist, der udforsker grænsefladerne mellem akustisk og elektronisk musik på tværs af genrer. Det mest karakteristiske træk ved hans arbejde er kombinationen af forskellige musikalske stilarter (som hardcore, free jazz, populær elektronisk musik, techno) med moderne klassiske koncepter.
Mette Nielsen (1985)
Dansk komponist, der arbejder med det, hun kalder imperfekt unisono - en tilstand af friktion, der åbner et rum, hvor forskelle bliver tydeligere, og mikrotoner gøres hørbare. Nielsen har modtaget Klangs Pelle-pris.
Diana Soh (1984)
Singaporeansk komponist bosiddende i Paris siden 2011. Sohs arbejde er baseret på ideen om, at al musik er erfaringsbaseret og har til formål at lære os at føle og elske, og hun bruger derfor musikken som et middel til at reagere på verden omkring hende.
Kristian Rymkier (1977)
Komponist og musiker med base i København. Han har skrevet kammer-, vokal- og orkesterstykker samt lydinstallationer og digitale kompositioner. Han fokuserer især på 3D-musik, der er komponeret med rumlig bevidsthed som et musikalsk element.