KREDENS:live - streaming af dokumentarfilm med livemusik

3/9 2020

Vi går og lægger sidste hånd på programmet til den særlige efterårsudgave af KLANG-festivalen, som vi glæder os meget til at præsenter for jer lige om lidt. Heldigvis ser det ud til at lykkes at flytte de fleste af forårets spændende koncerter. Men enkelte arrangement har ikke kunne flyttes. Derfor er det jo ekstra glædeligt når publikum alligevel får mulighed for at opleve dem i en anden form.

En af de oplevelser, vi havde glædet os til var dokumentarfilmen Kredens af instruktør Jacob Dammas, som skulle vises med livemusik komponeret af svenske Stefan Thorsson. Nu kan publikum i hele September opleve en særlig streamingudgave af koncerten, med efterfølgende dialog om politik, kultur og kunst med Polens ambassadør i Danmark Henryka Mościcka-Dendys, tidl. overrabiner Bent Melchior, instruktør Jacob Dammas og præst Louise Sihm. Videoen kan ses på kredens.dk.

Om filmen og musikken

Dokumentarfilmen "Kredens" (2007) handler om en ung filminstruktørs rejse fra København til Wrocław i Polen hvorfra hans mor og familie flygtede i 1969 til Danmark. Han opsøger ejendommen hvor de boede og forsøger at komme i dialog med de nuværende beboere om bl.a. et forsvundet familie-møbel, en skænk (på polsk kredens). Undervejs taler han også i telefon med sin mor og får nye perspektiver på historien. Det kom der en tragikomisk, lidt detektiv-agtig og meget ærlig film ud af som har været vist i tv og på filmfestivaler verden over.

Musikken i filmen er komponeret af svenske Stefan Thorsson, fortolket, arrangeret og spillet live af danske Martin Bennebo – akkordeonist og organist, uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, i duet med Lisa Nyeng – cellist og musikpædagog i Herlev, Ballerup og Vallensbæk musikskoler.
Instruktør og koproducent af filmen er Jacob Dammas, dansk-polsk-jødisk filmskaber, uddannet på RUC og Andrzej Wajda Filmskolen i Warszawa.

Program