KLANG møder Andreas Borregaard…

Akkordeonist Andreas Borregaard er aktuel på årets KLANG festival med sit soloprojekt Solo-Act med nye værker skrevet af tre komponister, hvis arbejder omfavner det musikalske såvel som det fysiske. Desuden spiller Andreas Borregaard sammen med det anerkendte ensemble Sonar Quartett fra Berlin ved en koncert, hvor de foruden Enno Poppes værk Tier præsenterer tre uropførelser komponeret til Sonar Quartett og Andreas Borregaard.

 


Foto: Thor Brødreskift

 

Hvad er Solo-Act?

Et solo-projekt der sætter fokus på betydningen af den fysiske tilstedeværelse i koncertsituationen.

Andreas Borregaard uddyber, at Solo-Act handler om, hvordan en musiker skaber forbindelse til sit publikum, når den digitale musikgengivelse er af så høj kvalitet, som den er i dag. Hvorfor behøver vi overhovedet koncerterne?

For at undersøge live-koncertens vedvarende betydning og for at fremhæve betydningen af den optrædendes faktiske tilstedeværelse præsenterer Andreas Borregaard værker af Jennifer Walshe, Simon Steen-Andersen og Niels Rønsholdt, tre af nutidens mest spændende komponister, som skriver for både instrumenter og kroppe. Igennem deres værker får performativitet og fysikalitet i koncertoplevelsen ny betydning.

I dag bor Andreas Borregaard i den tyske hovedstad Berlin, der af mange anses for at være centrum for nutidig kunst. Også Sonar Quartett er bosiddende i Berlin, ligesom komponisterne Jennifer Walshe og Simon Steen-Andersen, hvilket muliggør et tættere samarbejde mellem musikerne og komponisterne.Foto: Piotr Bialoglowicz

 

Tiden i Berlin har udbygget mit netværk, og byen har som kunstnerisk “hub” gjort det muligt fx. at mødes med Jennifer Walshe løbende i gennem processen med Self-Care. Desuden har jeg nydt godt af at lytte til et væld af forskellige koncerter - fra de helt små eksperimenterende projekter over tætpakkede ny musik-festivaler til Berlinerfilharmonikernes mageløse storhed. Når det kommer til konkret musikalsk udvikling, har jeg gennem privattimer hos cembaloprofessor Mitzi Meyerson fået en langt bedre forståelse af barokmusik, og hvordan denne oversættes til akkordeonet.
Men egentlig har jeg formentlig været lige så meget ude af Berlin som i Berlin pga. diverse koncerter og projekter i DK og andre lande samt min undervisning på DKDM.
 

Hvad venter der publikum til dine solo-koncerter?

Det kommer faktisk blandt andet lidt an på publikum selv. De vil opleve eksempler på, hvad man som akkordeonist også kan foretage sig på scenen foruden at spille akkordeon. De vil blive overraskede, de vil komme til at smile, måske vil de le - og de vil bestemt også rynke deres bryn. Og de vil formentlig stille sig selv en række spørgsmål - nogle af dem vil de også få svar på.
 

Hvad venter der publikum til koncerten med Sonar Quartett?

Det er vanskeligt at sige, da værkerne ikke er færdigskrevne endnu, men med tre uropførelser er der i sagens natur tale om en koncert, hvis lige aldrig er hørt før.

 

INFO:

Andreas Borregaard - Solo-Act

Solo-Act 1: Mandag den 29. maj kl. 22.00
Solo-Act 2: Torsdag den 1. juni kl. 21.30
Solo-Act 3: Lørdag den 3. juni kl. 21.30
KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København N
 

Sonar Quartett (D) +  Andreas Borregaard

Torsdag den 1. juni kl. 20.00
KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, 2200 København N

 

Køb billetter via Billetto.dk her