KLANG i KU.BE

Pinsedag den 4. juni er dedikeret til børnene, når KLANG festival åbner dørene for KLANG i KU.BE. Hør bl.a. elever fra Frederiksberg Musikhøjskole uropføre en koncert med komponisten Birgit Løkke og Rudersdal Musikskole og Århus Sinfonietta uropføre Mette Nielsens værk Sange når aftenklokken ringer i forbindelse med sin debut fra Det Jyske Musikkonservatorium. Komponisterne Birgit Løkke og Mette Nielsen fortæller her om, hvad der venter publikum til KLANG i KU.BE.

 


Foto: Fra Orkesteret Bersærks Facebook-side


Birgit Løkke: CELLEDELINGER
UROPFØRELSE


Hvad handler dit nye værk om?

Værket hedder CELLEDELINGER og refererer til Resonans festivalen i november, hvor mit projekt celledelinger bliver fremført i form af koncerter, workshops, speaks og forsøg. Celledelinger er en viderebearbejdning af CELL, som lige nu opføres på Republique. Jan Samuelsen er arrangør af Resonans festivalen og satte mig i forbindelse med Bersærk, og dette projekt/samarbejde er et "mellemled" i delingsprocessen.

Cellens delinger har været inspirationen i opbygningen af mit nye værk. Dels har jeg lavet en plan for, hvordan orkestret er placeret i rummet i forhold til hinanden med udgangspunkt i celler. Det vil sige, at orkesteret er delt op i mindre grupper og fordelt i hele rummet. Rør forbinder grupperne, ligesom cellernes rørformede pseudopoder føler og forbinder sig til de andre celler.

Værket er bygget op omkring nykomponeret musik, samt nogle af mine gamle kompositioner jeg har bearbejdet til et nyt udtryk; som vores dna der stammer fra vores forfædre og kopieres igen og igen med ændringer undervejs, og nyt opstår.


Hvad venter der publikum?

Publikum kan forvente en koncert, hvor uventede lyde og mærkelige klange blander sig i kakofoniske lydlandskaber, hvor harmoniske passager tager over for igen at blive delt i nye klange og rytmiske gentagelser.

 

INFO:
Bersærk | Birgit Løkke.
Frederiksberg Musikhøjskoleelever uropfører værk af komponisten Birgit Løkke.
Pinsedag d. 4. juni kl. 16.00
KU.BE, Dirch Passers Allé 76, 2000 Frederiksberg

For store børn og voksne.

Gratis entréMette Nielsen. Foto: Nino Tiainen
 

Mette Nielsen: Sange når aftenklokken ringer
UROPFØRELSE


Fortæl om din kommende debut.

Debutkoncerten er en enestående chance for at skabe noget nyt og selv at bestemme det hele. Jeg ville gerne lave en koncert, som på en eller anden måde er en sammenhængende fortælling. Derfor endte jeg med at skrive en hel masse ny musik til koncerten. Kun ét af stykkerne har været opført før, og det har jeg ændret, siden det blev opført sidst.

De seneste år har jeg flere gange forsøgt at omsætte barndomsminder i musik. Jeg har brugt både egne og andres minder konkret i musikken blandt andet i form af børnesange. Det kommer jeg også til i denne koncert, men jeg synes, jeg gør det mere gennemført i denne koncert, end jeg har gjort før. Temaet om minder og barndom virkede også passende som tema i en debutkoncert. En debutkoncert er tit et tilbageblik traditionelt blot over studieårene. Jeg kigger i stedet rigtig langt tilbage. Til begyndelsen da jeg som barn skrev små sange. Så er spørgsmålet, om det virkelig var begyndelsen, eller om det bare er en sammenhæng, jeg finder på nu?


Debutkoncerten markerer afslutningen på dit studie. Hvad tager du med dig videre?

Det er 10 år siden, jeg startede på konservatoriet første gang, så der er meget, jeg tager med mig videre. Jeg har selvfølgelig lært en masse og haft mange inspirerende timer med forskellige undervisere. Og jeg har mødt min generation afkomponister. Det er næsten det vigtigste. Der har virkelig været mange snakke med andre komponister og musikere om musik og meget andet. Mere end det meste, har det været med til at definere, hvem jeg er som komponist.


Hvad venter der publikum?

Jeg vil gerne tage publikum med ind i minderne. Og se, hvad der er derinde.

 

INFO:
Århus Sinfonietta m.fl. | Mette Nielsen:
Sange når aftenklokken ringer
Århus Sinfonietta, Usmfka-koret og elever fra Rudersdal Musikskole.
Pinsedag d. 4. juni kl. 17.00
KU.BE, Dirch Passers Allé 76, 2000 Frederiksberg

For store børn og voksne.

Billetter via billetto.dk

 


Foto: Dennis Lehmann
 

Foruden uropførelsen af Birgit Løkkes og Mette Nielsens værker, der også afrunder KLANG i KU.BE, vil der være højtlæsningskoncert med Athelas Sinfonietta og workshop med musikforlaget Edition·S i forbindelse med udgivelsen af nyt undervisningsmateriale til landets musikskoler. Materialet, der er skrevet af førende danske komponister, præsenteres for første gang til KLANG i KU.BE.

Læs om hele programmet for KLANG i KU.BE her.

 

INFO:

KLANG i KU.BE

Pinsedag d. 4. juni fra kl. 12.30 – 20.00

KU.BE, Dirch Passers Allé 76, 2000 Frederiksberg
 

Der er gratis entré til alle arrangementer i løbet af dagen med undtagelse af Mette Nielsens debutkoncert. Billetter til Mette Nielsens debutkoncert kan købes på billetto.dk