KLANG får ny kunstnerisk leder

26/8 2022

At have fornemmelsen af at være i velkendt selskab og samtidig vide, at man er på vej direkte ud i det ukendte. Det beskriver meget godt vores spænding og begejstring hos Klangs bestyrelse og administration, når vi annoncerer, at KLANG Festivals nye kunstneriske leder er komponisten JAMES BLACK.

James Black har som komponist og performer allerede sat sit præg på den danske musikscene, med mod, eventyrlyst og visionære ideer.
KLANG Festivals bestyrelse mødte den helt rette blanding af netop eventyrlyst, klar vision og et blidt blik for det menneskelige aspekt i musikken, musikkens tilblivelse og udfoldelse, da James Black søgte stillingen. En kombination vi glæder os til at se udfoldet i de kommende års festivaler.

James Black udtaler:

"Det er mig en stor ære, at få denne chance til at bidrage min kunstneriske stemme til det danske og internationale musikliv. Jeg håber, at jeg med denne mulighed kan gøre gode fremskridt i musikmiljøet, med omtanke og ansvar. Jeg er vant til at tage store risikoer i min egen kunstneriske udfoldelse – jeg vil gøre præcis det samme med denne stilling.”

James Black er født i Storbritannien og har studeret i Oxford inden de flyttede til København for at studere komposition på DKDM i 2013. Deres debutkoncert vakte opmærksomhed og viste netop følsomheden, ærligheden og præcisionen i deres kunstneriske virke.
Med det internationale netværk James Black tilfører KLANG Festival, er vi klar til at se frem mod nye spændende samarbejder og koncertoplevelser fra 2023 og fremefter.

Bestyrelsesformand Martin Malmgreen udtaler:

”Bestyrelsen gik ind til processen om at finde KLANGs nye kunstneriske leder med stor åbenhed og nysgerrighed overfor hvad ansøgerfeltet bragte. James Black slog benene væk under os ved at understrege – i både personlighed og konkrete ideer – at en festival, der skal kunne rumme ny, sårbar musik, skal fokusere på det menneskelige, det sårbare og det udfordrende. Det er vi helt klar til, og vi glæder os til at arbejde sammen med James om dette i de kommende år”

James Black er allerede begyndt på arbejdet hos KLANG Festival og vi kan næsten ikke vente på at se planerne til KLANG Festival 2023.

Velkommen James Black!

Læs også
James Blacks hjemmeside
Edition•S profile tekst

Photo©Malin Annie Jansson

Program