Foto: Nasia Kotronia

Modige opgør

Shattered Objects: Can a reflection be a witness?

Musikhuset København

7/6 2023, 20:00

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

Til denne koncert vil publikum stå/gå

OBS. Begrænset billetter tilbage. Billetterne sælges i døren efter først-til-mølle-princippet. Dette gælder også partoutkortholder uden pladsreservation. (online billetsalg er lukket)

Ensomhed; følelsen af at være udenfor; intergenerationelle traumer; kulturelle og etniske stereotyper; marginalisering og stigma; klasseforskelle; ulighed; psykiske ar. Det er tunge og ladede begreber, som de to georgiskfødte komponister Sophia Sagaradze og Neli Pantsulaia, der tilsammen udgør duoen Shattered Objects, tager fat i. Alligevel formår duoen at gøre det på en måde, der både er modig, selvrefleksiv, og æstetisk forførende. Der er en skrøbelighed, en intimitet og en ærlighed i Shattered Object's bearbejding af de svære emner, der kun er mulig at finde frem til gennem en arbejdsproces karakteriseret af dyb kommunikation og endeløs tillid.

Alle disse ting gør sig i særdeleshed gældende i Can a reflection be a witness?. I dette både dybt personlige og dog universelle multimedieperformanceværk forsøger duoen at sætte spørgsmålstegn ved kapitalismens tendens til at inddele samfundet i kasser, normer og stereotyper – en tendens, som ikke blot har besat vores nutid, men som også lægger beslag på vores fremtid. I Can a reflection be a witness? undersøger duoen denne komplekse tematik med hjælp fra eksperimenterende filmoptagelser, kostumer, intens lyssætning, elektroniske lydlandskaber, der skaber en både hypervirkelig og surrealistisk stemning af mystik, en popballade ved navn "Amur Syndrome" skrevet af Pantsulaia og kontroversielle spirituelle praksisser som tarotlæsning og spådom. Og ikke mindst publikum, der deltager aktivt i den intense oplevelse, og kan slippe alle sanserne løs i udforskningen af de både lydlige og visuelle indtryk, der fylder rummet.


Program

Sophia Sagaradze/Neli Pantsulaia: Can a reflection be a witness?


Biografier

Shattered ObjectsProgram