Foto: Lisbeth Holten

kontraster – ritualer – liturgier

Rudersdal Kammersolister: Hørt! Hørt!

Musikhuset København

3/6 2023, 21:30

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

OBS. Begrænset billetter tilbage. Billetterne sælges i døren efter først-til-mølle-princippet. Dette gælder også partoutkortholder uden pladsreservation. (online billetsalg er lukket)

Ved køb af dagsbillet får du også adgang til koncerten: Oslo Sinfonietta: "THE NEON FOREST"

Rudersdal Kammersolister kombinerer instrumentalspil og sammenspil på højt niveau med lyst til at eksperimentere og bryde grænser. Senest fik de internationale roser for deres Poul Ruders udgivelse i bl.a. BBC Music Magazine og Gramophone. Ensemblet blev dannet i 2017 af violinisten Christine Pryn på opfordring af den anerkendte russisk-amerikanske komponist, Lera Auerbach. De spiller ca. 30 koncerter om året ofte med fokus på (ufortjent) sjældent hørt repertoire.

Ensemblets koncert på årets festival er kurateret af den danske komponist Jexper Holmen, og det første værk på programmet er hans [im’pækt]vb, som han skrev specifikt til dem tilbage i 2018. [im’pækt]vb er et utroligt kradsbørstig stykke musik, som målrettet opbygger en følelse af desperation, der nærmer sig det groteske. Et værk, det er umuligt at være uberørt af.

Jexper Holmen har desuden bestilt værker fra to komponister, der, fortæller han, sætter en standard for originalitet og vildskab – en standard som han selv ser det som et mål at leve op til. Det drejer sig om Ylva Lund Bergner – en svensk komponist hvis værk …ed Ombra (Ombra e Luce ed Ombra) er en leg med musikalske skygger, kontraster mellem lys og mørke og farvernes symbolik – og om cubanske Louis Aguirre, der har skrevet Oriki y Toque a Odduwá (Te Deum) til koncerten. Oriki y Toque a Odduwá (Te Deum) er et liturgisk værk, der trækker på magi, mysticisme og Aguirres afro-cubanske forfædre for hvem musik havde en særlig rituel funktion: At påkalde Orishaernes, gudernes, magt over de voldsomme, ukontrollerbare naturkræfter. Det aktuelle værk henviser eksempelvis til Orishaen Odduwá, der har indsigt i dødens hemmeligheder og mysterier.


Program

Jexper Holmen: [im’pækt]vb (2018)
Louis Aguirre: Oriki y Toque a Odduwá (Te Deum) (uropførelse) *
Ylva Lund Bergner: NN (uropførelse) *

* Støttet af KODA og Statens Kunstfond

Varighed ca. 60 min

 


Biografier

Rudersdal kammersolister

Jexper Holmen

Louis Aguirre

Ylva Lund BergnerProgram