Foto: Lars Skaaning 2014


Pelle-Prisen 2023

Musikhuset København

4/6 2023, 15:00

Vesterbrogade 59, 1620 København

I forbindelse med koncerten med Esbjerg Ensemble uddeles for syvende gang KLANG-Festivals helt egen pris, Pelle-Prisen, opkaldt efter den legendariske komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreen.

I anerkendelse af, at stor musik ikke udelukkende handler om det, der står på nodearket, overrækkes for første gang i prisens historie hele to priser – en til en komponist og en til en musiker. KLANG-Festival ønsker at hylde det særlige møde, der finder sted mellem de komponister, der ligesom Gudmundsen-Holmgreen ikke er bange for at gå på tværs af tidens normer – de komponister, der skubber musikken i nye, uforudsete retninger – og de fremragende musikere, der med en blanding af uforlignelig dygtighed og kunstnerisk sjæl realiserer musikken, giver den krop og nerve og tillader den at eksistere i rum og tid.

Som altid afsløres pristagerne ikke før selve prisoverrækkelsen. Pristagerne modtager – udover hæderen – 15.000 kroner hver. Prisen er tidligere gået til komponisterne Jeppe Ernst, James Black, Mette Nielsen, Jens Peter Møller, Marcela Lucatelli og Xavier Bonfill. Juryen udgøres af komponist Bent Sørensen, sopran Signe Asmussen, repræsentanter fra KLANG Festival og Edition Wilhelm Hansen, der publicerede Pelle Gudmundsen-Holmgreens kompositioner, samt ikke mindst hans enke, kunstneren Karin Birgitte Lund.


BiografierProgram