Solo klarinet i møde med grafisk notation

Open Form / Jonas Frølund

Musikhuset København

5/6 2023, 21:30

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

OBS: Online billetsalg lukker ca. 1 time før koncertern begynder. Billetter kan herefter købes i døren på stedet.

Ved køb af dagsbillet får du også adgang til koncerten: Norbotten NEO: NATTENS VUGGEVISE

Billeder som notation – og en klarinetvirtuos. Fremtidens selvstændigt improviserende fortolker springer her ud i lys lue!

Både øre og øjne får mulighed for at gå på opdagelse i ekspressive og bemærkelsesværdige universer, når klarinettisten Jonas Frølund byder på en koncert, hvor fem vidt forskellige værker akkompagneres visuelt af projekterede grafiske notationer. Resultaterne er ofte overraskende og tankevækkende: Musik spillet fra små kruseduller hos irske Anna Murray; et langstrakt forløb forbløffende enkelt noteret hos tyske Barbara Heller; et svimlende komplekst billedværk hos den græsk-bulgarske avantgardelegende Anestis Logothetis; et sammenvæv af forbindelser mellem traditionelt noteret melodi, grafiske teksturer og billeder inspireret af gamle skrifttegn – nærmest som overværer vi kompositionens ur-tilstand – hos koreanske Ge-Suk Yeo.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Open Form Festival og er kurateret af grundlæggeren Carl Bergstrøm-Nielsen. Siden 2011 har Open Form Festival fundet sted som en biennale i København, der har præsenteret musikalsk modernisme fra ind- og udland såvel som helt nyskrevne værker. Festivalens mission er at gøre kompositionsmusikkens nedarvede kunstneriske og håndværksmæssige indsigter nutidige gennem fremførelser af åbent komponerede værker. Idéen er at gøre musikkens indbyggede strukturer synlige og integrere dem i koncertoplevelsen – eksempelvis ved at vise, at musik ikke kun skabes af individer, men derimod ofte opstår i interaktioner ikke blot mellem musiker, men også med publikum. Udover aftenens koncert præsenterer KLANG-Festival og Open Form også en koncert onsdag d. 7. juni i Musikhusets festsal.


Program

Anna Murray: Postcard Pieces (2021)
Laura Toxværd: Keys (2019)
Barbara Heller: Spielpläne. Graphische Komposition für ein Soloinstrument (1995)
Anestis Logothetis: Katalysator (1960)
Ge-Suk Yeo: Sound Scapes (2001)


Biografier

Jonas Frølund

Anna Murray

Laura Toxværd

Barbara Heller

Anestis Logothetis

Ge-Suk Yeo / SUUGProgram