Ensemble i møde med grafisk notation

Open Form: Ensemblekoncert

Musikhuset København

7/6 2023, 21:30

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

OBS: Online billetsalg lukker ca. 1 time før koncertern begynder. Billetter kan herefter købes i døren på stedet.

Ved køb af dagsbillet får du også adgang til koncerten: Shattered Objects: CAN A REFLECTION BE A WITNESS?

Grafiske notationer er ikke bare grafiske notationer: Især ikke, når de præsenteres af musiker, forfatter og selvudnævnt "outertainer" T.S. Høegh, som til denne koncert vil uddybe deres forskellighed. Eller når de fortolkes af ad-hoc ensemblet med det fængende navn Wärme-Vejgaard-Frølund-Bergstrøm-Nielsen kvartetten – en kvartet for hvem kompositioner åbner sig op og afslører uendelige muligheder for improvisation og fortolkning.

Et partitur kan fremføres på video som hos den australske komponist Cat Hope ligesom billeder kan blive musikalsk veltalende som vi ser – og hører – hos irske Anna Murray og danske Monica Vejgaard. Algoritmiske regelsystemer, der dikterer musikkens udvikling kan vise os, hvordan klassiske kompositoriske dyder i form af formelle strukturer kan leve videre i fornyet skikkelse, som de gør hos danske Henrik Ehland Rasmussen.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Open Form Festival og er kurateret af grundlæggeren Carl Bergstrøm-Nielsen. Siden 2011 har Open Form Festival fundet sted som en biennale i København, der har præsenteret musikalsk modernisme fra ind- og udland såvel som helt nyskrevne værker. Festivalens mission er at gøre kompositionsmusikkens nedarvede kunstneriske og håndværksmæssige indsigter nutidige gennem fremførelser af åbent komponerede værker. Idéen er at gøre musikkens indbyggede strukturer synlige og integrere dem i koncertoplevelsen – eksempelvis ved at vise, at musik ikke kun skabes af individer, men derimod ofte opstår i interaktioner ikke blot mellem musiker, men også med publikum. Udover aftenens koncert præsenterer KLANG-Festival og Open Form også en koncert mandag d. 5. juni i Musikhusets black box.


Program

Cat Hope: Chrome Arrow (2014)
Anna Murray: Postcard Pieces (2021)
Henrik Ehland Rasmussen: Figure Play (2016)
Henrik Ehland Rasmussen: Cycle (1998)
Monica Vejgaard: Interfering Lines (2022)

Medvirkende
Marie Wärme: accordion
Monica Vejgaard: fløjte
Jonas Frølund: klarinetter
Carl Bergstrøm-Nielsen: horn og diverse
T.S. Høegh: outertainer og præsentation af stykkerne


Biografier

Wärme-Vejgaard-Frølund-Bergstrøm-Nielsen kvartetten

Monica Vejgaard

Cat Hope

Carl Bergstrøm-Nielsen

Anna Murray

Henrik Ehland RasmussenProgram