Foto: Alexander Banck-Petersen

Trubaduraften i Kongesalen

Mika Persdotter: Ballader

Musikhuset København

9/6 2023, 21:00

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

OBS: Online billetsalg lukker ca. 1 time før koncertern begynder. Billetter kan herefter købes i døren på stedet.

Ved køb af dagsbillet får du også adgang til koncerten: Copenhagen Clarinet Choir: SPACE(S) BETWEEN

Mika Persdotter er en svensk bratschist, sanger, komponist og improvisator basseret i København. Med en baggrund både i klassisk musik og i folkemusik er hun lidt af en kamæleon. Som bratschist spiller hun med ensemblerne Halvcirkel, Stök, Rigodon og Damkapellet, som hun er medstifter af, mens hun samtidig står bag soloprojektet Mika Akim, der viser den mest lyriske og sangbaserede side af hendes værk. Her kommer rødderne i folkemusikken – både den nordiske og den amerikanske, som vi kender fra Joan Baez og Joni Mitchell – for alvor til syne, og udtrykket er poetisk, men råt, smukt, men ærligt.

Koncerten på årets KLANG-Festival begynder med en fortolkning af den tyske komponist Hannes Seidls Flexibility of the fish – et værk, der forklædt som en traditionel, engelsk spillemandssang, kredser om erfaringer fra patriarkatet og peger mod en ny mytologi. Citater fra blandt andet John Cage og bell hooks flettes sammen med en kunstig intelligens' nøgterne monolog og en mand, som i erindringer opsporer, hvordan han selv er blevet mærket af sin relation til "maskulinitet" og til "det andet køn". På den måde opstår nye spørgsmål, ønsker og håb: At overvinde to-kønstænkningen, at give plads til ambivalens og at frigøre ikke-identitet.

Koncertens anden del har blot fået titlen "solo act": En hemmelighedsfuld og spændende titel, der, når den kommer fra en kunstner, der bevæger sig indenfor for så mange forskellige udtryk, som Mika Persdotter gør, ikke kan undgå at vække nysgerrigheden.


Program

Hannes Seidl/Anselm Neft: Flexibility of the fish (part 1)
Mika Akim: Solo act 

Varighed ca. 60 min.

 


Biografier

Mika Persdotter

Hannes SeidlProgram