Foto: Gianluca Iadema

Ever.ravE – en bevægelse gennem en drømmeverden

Lorenzo Colombo: Debut Concert

Konservatoriets Koncertsal

6/6 2023, 19:30

Julius Thomsens Gade 1, 1974 Frederiksberg C

Gratis entre

Perkussionisten Lorenzo Colombos debutkoncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er ikke blot en festdag for kunstneren selv og en, for os andre, længe ventet introduktion til en kunstner, der allerede har gjort sig yderst bemærket i Danmark såvel som internationalt. Koncerten er også anledning til uropførelser af tre vidt forskellige værker, som tilsammen vidner om kunstnerisk gåpåmod og en rastløshed, der nægter at lade sig begrænse. 

Koncerten begynder med Xavier Bonfills droneværk 2x2, der er skrevet til trombone og basklarinet, men som her opføres i samarbejde med perkussionisten Marta Sogetti på noget så sjældent som bell plates, der bearbejdes ved hjælp af midi-pedaler. Herefter præsenteres vi for A.I. Komboï – “En hommage à Iannis Xenakis" – der er en hyldest til og en videretænkning af Iannis Xenakis' pionerarbejde indenfor elektronisk musik. Sammen med musiker og IRCAM forsker Marco Fiorini og det avancerede computerprogram Somax2 vil Colombo omfortolke og improvisere over Xenakis' ikoniske Komboï for at besvare en række presserende spørgsmål: Kan en kunstig intelligens lytte, reagere og improvisere i realtid? Kan den indgå i en kreativ proces og måske endda skabe en sammenhængende musikalsk oplevelse? 

Koncerten afsluttes med Ever.ravE, en multimedieperformance bestilt hos komponisten Gianluca Iadema og udviklet i tæt samarbejde med Colombo. Her tages videoprojektioner, spejle, selvlysende metalskulpturer og kunstig intelligens i brug for at tage publikum på en rejse fra det bevidste til det ubevidste, fra det virkelige til det hypervirkelige. Ever.ravE er en bevægelse gennem en drømmeverden, der som i et kubistisk maleri muteres til stigende grader af abstraktion inden det – som titlen antyder – kulminerer i et rave, hvor drømmen om det kollektive for en stund realiseres.


Program:

Xavier Bonfill: 2x2 2020 rev. 2023, 11’ (uropførelse) 
Lorenzo Colombo percussion, Marta Soggetti percussion
Iannis Xenakis/Somax2: A.I. Komboï 1981 rev. 2023, 20' (uropførelse)
Lorenzo Colombo percussion, Marco Fiorini live improvisation with Somax2*
Gianluca Iadema/Lorenzo Colombo: Ever.ravE 2023, 45'  (uropførelse)
Lorenzo Colombo performance, Gianluca Iadema live AV/ composition & Davide Santini head of technology **

*Denne performance er en del af REACH research and creation project at Ircam - repmus.ircam.fr/reach
** Produceret af Iadema Studio
 

Støttet af:
Art Music Denmark
Dansk Komponistforening
DMF-Gramex
Ircam
KODA 
Léonie Sonnings Talent Prize
Reach
Solistforeningen af 1921
The Royal Danish Academy | RDAM
Tove Birthe Jensens Mindelegat
William Demant


Biografier

Lorenzo Colombo

Xavier Bonfill

Marta Soggetti

Marco Fiorini

Gianluca Iadema

Davide SantiniProgram