Foto: Kim Hattesen, DFF, "Vil du med til Janus?", Hearmyeyes 2023

Følg med på en rejse, til en anden verden.

Lasse Schwanenflügel Piasecki: Vil du med til Janus?

Vester Vov Vov

8/6 2023, 19:30

Absalonsgade 5, 1658 København

Billetter

Operafilm på Vester Vov Vov

På en fjern småplanet har kvindelige separatister indset, at det mandlige køn er destruktivt af natur og må kontrolleres på institutionelt niveau. Mændene bliver holdt som avlsdyr, mens matriarkatets kvinder utålmodigt venter på, at den udvalgte, primaavlet, bliver kønsmoden. På årets længste dag skal primaavlet i en storslået rituel ceremoni videreføre sine højt besungne gener. Der er bare et problem: Primaavlet er ikke til kvinder, men elsker kun Grisebarnet – et forbudt, degenereret barn, der overlever som musikantslave for kvinderne, og som i udklædning har optrådt til primaavlets frugtbarhedsrite. Primaavlet og Grisebarnets kærlighed er en trussel mod forædlingen af kommende generationer og opretholdelsen af matriarkatets diktatur.  For at være sammen må de flygte til Janus, som er centrum for deres drømme og længsel.

Sådan eskalerer den dramatiske handling i Lasse Schwanenflügel Piaseckis operettefilm Vil du med til Janus? – en film, der med en blanding af inderlighed og satirisk absurditet tager afsked med stereotype kønsopfattelser og systembevarende magtforhold. Piasecki arbejder med det, han kalder dialektisk stilpluralisme: Musikkens manipulerende egenskaber bruges aktivt til at forvirre publikums moralske kompas og tvinge dem til at tænke kritisk. På småplaneten, hvor Vil du med til Janus? udspiller sig, er kommunikationsformen sang, og musikken er dragende naiv: Et falsk børnekor akkompagnerer ulykkelige, reaktionære og totalitære voksne med nysgerrig uskyld, og sangenes manipulerende patos fastholder befolkning i et normativt jerngreb. For at skabe en ny verden må Børneorkestret stoppe med at spille med på de voksnes melodi.

Bemærk: filmen indeholder eksplicitte scener og stærke billeder


Program

Lasse Schwanenflügel Piasecki: Vil du med til Janus?, operettefilm (2023)

Varighed 60 min.

Medvirkende:
David Cornelius Price, Paulína Šmatláková, Maria Stenz, Ann-Mari Max Hansen, Ulla Jessen, Kit Eichler, Else Jacobsen, Troels Hagen Findsen, Sara Fusager Frederiksen, Ylva Maia Havndrup, Jacob Teglgaard, Christian Gade Bjerrum, med flere.

Tilladt for børn fra 15 år

Bemærk: filmen indeholder eksplicitte scener og stærke billeder

Støttet af:
Koda Kultur
Koda Dramatik
Knud Hølgaards Fond
Dansk Skuespillerforbund
Wilhelm Hansen Fonden
15. Juni Fonden
Augustinus Fonden
Statens Kunstfond
Dansk Artist Forbund
Beckett Fonden
Dansk Komponist Forening
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Fiilex
Zeiss
Panasonic


Biografier

Lasse Schwanenflügel PiaseckiProgram