Lydinstallation af Sofus Preisel

KLANG i KU.BE / ZOOM SOUNDS (Lydskulptur)

KU.BE

4/6 2023, 11:00

Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg

Gratis entre

Lydskulpturen er tilgængelig under hele festivalen, mens guitar trio-performancen afholdes fredag d. 2.juni kl.17. Du kan komme-og-gå som du vil til denne koncert.
Lydskulpturen er åben for alle!

På arbejdsmarkedet i dag er det en frynsegode at have hjemmearbejdsdage, at slippe for at møde fysisk på arbejde og i stedet få lov til at holde møderne over Zoom. Ønsket om at vores hjem kan blive vores arbejdsplads er en uomtvistelig tendens på dagens arbejdsmarked. Alligevel er det ikke så længe siden, at selvsamme drøm blev talt om som et offer: Lockdown og ’sammen på afstand’ holdt os hjemme og adskilt.

Med lydskulpturen og performanceværket, ZOOM SOUNDS, forsøger kunstneren Sofus Preisel at udforske og sanse forskellene mellem at "mødes hver for sig" og at mødes i virkeligheden. Skulpturen benytter den amerikanske komponist Alvin Luciers feedbackteknikker til at undersøge Zoom som (et) rum, mens performancen er et multimedielt værk, hvor tre el-guitarister veksler mellem at spille sammen in real Life (IRL) og over Zoom. Værket giver på den måde plads til de små, udefinerbare følelser, der fylder så meget, når vi mødes med et webcam, i stedet for med et kram.
Sofus Preisel forsøger i sin kunst at forene kunstens sanselige flertydighed med aktivismens urokkelige entydighed og på den måde skabe et rum for det menneskelige i et præ-apokalyptisk samfund. Idéerne, håbet og mismodet, der indhyller menneskets og klodens fremtid skal vibrere i vores kroppe, og vi skal finde noget smukt i at forandre os selv og verdenen. I ZOOM SOUNDS bruges Zoom til at undersøge vores nære fortid og lige så nære fremtid, og til at reflektere over hvem der ofrede hvad, og hvad vi er ved at give slip på.


Program:

Sofus Preisel: ZOOM SOUNDS

Støttet af:
KODA
Frederiksbergfonden - www.frederiksbergfonden.dk

Dansk Musiker Forbund
 


Biografier

Sofus PreiselProgram