Foto: NZ

Nyt værk af Olga Szymula

KLANG i KU.BE / Amalgamation

KU.BE

3/6 2023, 16:00

Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg

Billetter

OBS: Online billetsalg lukker ca. 1 time før koncertern begynder. Billetter kan herefter købes i døren på stedet.

Koncerten finder sted i Puls og henvender sig til et ung publikum (12 år og op)

Komponist Olga Szymulas Amalgamation er et orkesterværk for fundne lydobjekter og hjemmebyggede instrumenter samlet og skabt af musikantropologen Eva Fock. I sit værk leder Szymula nysgerrigt i hele lydens historie efter klangfarver og udforsker naturlyde og lydene fra nutidige restmaterialer.

Orkesterværket bliver fremført af elever fra Aurehøj Gymnasium under ledelse af underviser Merete Wendler. Værket akkompagneres af en elektronisk lydside, hvor de akustiske instrumenter og digitale udbrud smelter sammen.

Amalgamation er det tredje værk i trilogien KonstrukSoni, en serie af nye kompositioner for skoleklasser bestilt af Eva Fock, som er stifter af musikformidlingsfirmaet Ears Wide Open. Fock har i flere år har lavet instrumentbygningsprojekter med børn og unge. Hun henter sin inspiration fra naturmaterialer, industrielle overskudsmaterialer og alverdens instrumenter, og har skabt en stor samling af instrumentmodeller.

Olga Szymula forsøger i sine kompositioner at udforske hele lydspektret, dets dynamik, intensitet og kvaliteter. Hendes lydlandskaber akkompagneres ofte af performanceelementer og film.


Program:

Olga Szymula: Amalgamation

Medvirkende:
Elever fra Aurehøj Gymnasium

Koncerten er muliggjort takket være Dansk Komponistforening/KODA og Statens Kunstfond

Varighed ca. 60 min 


Biografier

Olga Szymula

Merete WendlerProgram