Foto: Alexander Banck-Petersen

Tværkunstnerisk værk af Lars Kynde og Gertrud Exner

KLANG i KU.BE / Uspået Frugt

KU.BE

4/6 2023, 11:00

Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg

Billetter

OBS: Online billetsalg lukker ca. 1 time før koncertern begynder. Billetter kan herefter købes i døren på stedet.

Værket kan opleves i Performance.

Sammen med 8 børn i alderen 11-16 år, samt to professionelle musikere og en performancekunstner, tager Uspået Frugt sigte på de cirkulære og hierarkiske systemer, som former vores kultur og handlingsmønstre. Dels de konkret håndgribelige, såsom magtstrukturer i familier og institutioner, men især de mere subtile, såsom verdensbilleder, informationsbobler og samfundsnormer.

Uspået Frugt er en symbiose mellem bevægelse, lyd og mennesker skabt af komponist og instrumentbygger Lars Kynde samt skuespiller og performancekunstner Gertrud Exner.

Rollerne i Uspået Frugt spilles af instrumentdukker: Antropomorfe, animerede objekter, som både spiller fortællingens karakterer og musikkens stemmer. Der indgår ingen traditionelle instrumenter i forestillingen, og performerne spiller værket ved at animere instrumentdukkerne ud fra partiturets musiske og koreografiske anvisninger. Instrumentdukkerne er udviklet og bygget henover en 2-årig periode i et samarbejde mellem de unge, Lars Kynde og Gertrud Exner.

Uspået Frugt er en dannelsesfortælling, og dannelse kan tilskrives flere aspekter af projektet: Både i tilblivelsen af værket, hvor børnene selv er skabere af værket, men også i kraft af kunstnernes ønske om, som projekt og værk, at indgå i børnenes dannelse som mennesker; et forsøg på, at opløse den gængse opdeling mellem mester og elev – og den gængse opdeling mellem pædagogisk projekt og professionelt teater.

På scenen optræder dukkeinstrumenterne således i samspil med deres mester, og der stilles i stil med historien om Pinocchio eller The Matrix spørgsmål ved, hvordan det føles at være et dukkeinstrument, ført på hænder og fødder, og skabt til at udfylde en særlig rolle i et system.


Program:

Lars Kynde & Gertrud Exner: Uspået Frugt

Medvirkende:
Lars Kynde: (komponist)
Gertrud Exner: (instruktør)
Fei Nie (musiker)
Kalle Hakosalo (musiker)
Camilla Schnack Tellefsen (performer og moderne danser)

Medvirkende børn:
Ferdinand Emil Søchting
Nora Jungwon Lee Landt
Nova Hedegaard Jansberg
Selma Hougaard Lura
Lili Hannah Exner Stubbe Teglbjærg
Laurits Zebitz Wille
Timothy Michael Sorenson
Astrid Rotne Petersen

Værket er skabt i samarbejde mellem alle ovenstående deltagere og KLANG-festival.

Varighed 45 min


Biografier

Lars Kynde

Gertrud ExnerProgram