Foto: Alexander Banck Petersen

Nyskrevne værker skrevet og opført af fremtidens komponister

KLANG i KU.BE / KlangKlassen 2023

KU.BE

2/6 2023, 16:00

Dirch Passers Allé 4
2000 Frederiksberg

Billetter

OBS: Online billetsalg lukker ca. 1 time før koncertern begynder. Billetter kan herefter købes i døren på stedet.

Koncerten finder sted i Zen 1 salen og henvender sig til unge (12 år og op)

Klangklassen er et komponistensemble bestående af unge kompositionsstuderende fra hele landet, der både skriver og opfører deres egne værker. På den måde bliver det et dogme, at musikken skrives til et – for de flestes vedkommende – skrøbeligt teknisk niveau. Det er en radikal måde at undgå det virtuose udtryk, og i stedet lade den kunstneriske vilje stå rent og klart tilbage. Samtidig optræder kompositionslærerne på lige fod med eleverne, og det sædvanlige hierarki mellem lærere og elever udfordres.

I ensemblet deltager elever af Daniel Fladmose, der er leder af Klangklassen, samt Kuno Kjærbye og Østen Mikael Ore. Selv blandt lærerne er virtuositet ikke en garanti og Fladmose optræder således på gebrokkent valdhorn, mens violinisten Kjærbye derimod holder sig indenfor sit ekspertiseområde. Ideen om at opføre hinandens musik er bestemt ikke helt ny: I Danmark havde vi blandt andet Gruppen for alternativ musik, der berigede de Københavnske gader i 70erne med et lignende koncept. Men selvom ideen er gammel, er resultaterne altid nye og overraskende: Det tør vi godt garantere, at de også bliver denne gang.

I ensemblet: Kuno Kjærbye (violin), Daniel Fladmose (valdhorn og sang), Jens Rønsholdt (fagot, sang), Emma Tingager (sang), Jonas Færgeman (alt muligt), Lasse R. Pohlmann (violin), Laura Dayani (slagtøj), Leon Thomsen (slagtøj) og Aske Kai Tengberg (alt muligt).


Program:

KlangKlassens: Nye Værker

Medvirkende:
Kuno Kjærbye: violin
Daniel Fladmose: valdhorn og sang
Jens Rønsholdt: fagot og sang
Emma Tingager: sang
Jonas Færgeman: alt muligt
Laura Dayani: slagtøj
Julius Vilfred Hartung: cembalo
Leon Thomsen: slagtøj
Aske Kai Tengberg: alt muligt

Varighed 55 min


Biografier

Klangklassen 2023Program