Foto: "Snylter" af Marie Berlev

Elektronisk opvarmning under åben himmel

Julie Østengaard: Er du okay?

Den Sorte Diamant

1/6 2023, 18:30

Søren Kierkegaards Plads 1
1221 København K

Gratis entre

Er du okay? er en historie om angst, der fortælles gennem en række fragmenterede og kontrastfyldte elektroniske kompositioner. Via musikkens ekspressive sprog udforsker lydkunstneren Julie Østengaard angstens mange ansigter og søger efter forløsning. Værkets dele flyder ind og ud af hinanden, lægger sig oven på hinanden i lag og klippes sammen på kryds og tværs som om de er gemt bag en facade og kun afsløres, når vinduerne tilfældigt og momentært åbnes og lukkes. I sit kompositoriske formsprog skildrer værket den ukontrollerbare veksling mellem uro og ro.

Det musikalske univers bevæger sig dynamisk mellem rytmiske udbrud af støj, dekonstruerede stemmesamples og forløsende sfæriske klangflader. Inspirationen er hentet mange steder fra: eksperimenterende ambient, elektroakustik, musique concrete, IDM, glitch og noise. Sommetider afbrydes musikken spontant – blandt andet af en guidet meditation, en række reklamer, der lover at gøre dig til den bedste udgave af dig selv, og komponistens stemme, der spørger dig, er du okay?

Er du okay? er en kunstnerisk bearbejdning af Østengaards egne oplevelser og en undersøgelse af et samfund, hvor psykisk sårbarhed er en af de mest udbredte sundhedstrusler. Værket uropføres udendørs foran den Sorte Diamant, hvor det blander sig med lydene fra det offentlige rum. Koncerten opføres med en modulær synthesizer, et udvalg af lydobjekter, et hjemmebygget instrument og en særlig højttalerinstallation.


Program

Julie Østengaard: Er du okay? (uropførelse)

Værket er en bestilling af KLANG og er støttet af Dansk Komponistforening og KODA kultur


Biografier

Julie ØstengaardProgram