Foto: Hipermania

Stilleben

Damkapellet: A Modern Ceremony

Statens Museum for Kunst

7/6 2023, 17:00

Sølvgade 48-50, 1307 København K

Billetter

I det første af tre samarbejder mellem KLANG-Festival og Statens Museum for Kunst, afholdt i anledning af sidstnævntes udstilling Barok – ud af mørket (27. maj – 5. november 2023), opfører det københavnske, internationale ensemble Damkapellet komponisten Guusje Ingen Housz' værk A Modern Ceremony i museet.

A Modern Ceremony er en lydkoreografi centreret omkring en syngende sten og glasinstrumenter, der giver genlyd gennem vand. Værket blev først udviklet i 2020 gennem en workshop mellem Damkapellet og komponisten Guusje Ingen Housz og bliver rekonstrueret specifikt til museets unikke rum. A Modern Ceremony er en udforskning af kollektiv (under)bevidsthed og forbundethed, der stiller – og forsøger at besvare – en række presserende spørgsmål: Hvordan kunne en ceremoni se ud i en tid, hvor vi mangler en fælles kollektiv myte? Hvorfor har vi brug for en ceremoni? Kan ceremoniens form hjælpe os med at håndtere den skiftende verden omkring os?

Så hvordan kunne en ceremoni se ud i dag? En blød alkymistisk proces af bevægelse, vand, glas, sten og hviskende strenge, der giver plads til fordybelse, synes at være svaret, som Housz og Damkapellet giver os.

Udover Damkapellets optræden er KLANG-Festival og SMK spændte på at præsentere en solooptræden af Ragnhild May den 6. september og en koncert med musik af Mads Emil Dreyer fremført af Lorenzo Colombo, Marta Sogetti og EKKI MINNA duo den 1. november.

Læs også mere om SMK og koncerten her.


Program

Guusje Ingen Housz: A Modern Ceremony (2020)

Varighed ca. 60 min.

Koncerten præsenteres i samarbejde med Statens Museum for Kunst.


Biografier

Damkapellet

Guusje Ingen HouszProgram