Foto: Olaf Højgaard

Musik med global forankring

Amazone Kvartetten: Flowmatiske nætter

Folketeatret Hippodromen

8/6 2023, 18:00

Nørregade 39, 1165 København

Billetter

OBS: Online billetsalg lukker ca. 1 time før koncertern begynder. Billetter kan herefter købes i døren på stedet.

Ved køb af dagsbillet får du også adgang til koncerten: NEKO3: MGK X NEKO3

Amazone Kvartetten tænder i projektet Flowmatiske Nætter op for en koncertant smeltedigel af gnistrende nye værker og har inviteret et internationalt hold af kunstnere med ind i skabelsesprocessen. Sprog, kulturer og klange udveksles på tværs af landegrænser med henblik på at forene hjerter, hjerner og personlige særpræg.

Den prisvindende dansk-iranske forfatter Shadi Angelina Bazeghi har skrevet det storladne digt Flowmatiske Nætter til projektet: Én tekst, der danner fælles grundlag for fire nye værker bestilt hos udvalgte komponister: engelsk-libanesiske Bushra El-Turk, iranske Farzia Fallah, finske Minna Leinonen og danske Josefine Opsahl. Teksten er blevet oversat til komponisternes modersmål og giver dem dermed mulighed for at lade deres sproglige og musikalske kultur farve musikken på den særlige måde, der kun er mulig, når man arbejder med sit eget sprog.

De fire værker programsættes i første omgang samlet og opføres af Amazone Kvartetten, der med deres performance bidrager med yderligere dimensioner – dels gennem deres overordnede fortolkning og mere specifikt gennem deres musikalske improvisationer, der fungerer som forbindelser mellem komponisternes værker.

Den danske tekstildesigner Tatiana Andersen Camre, der arbejder i krydsfeltet mellem scenekunst, billedkunst og design, har skabt kvartettens kostumer og projektets samlede, visuelle identitet.

Amazone Kvartetten udforsker med dette projekt krydsfeltet mellem forskellighed og de ting, vi har tilfælles; de udforsker mødet og de gnister, det nødvendigvis tænder i kunsten.


Program

Minna Leinonen: Flowmaattisia öitä (uropførelse)

Bushra El-Turk: Al-Layali flomatikiyyeh (uropførelse)

Farzia Fallah: in acacia cluster’s light (uropførelse)

Josefine Opsahl: Flowmatiske Nætter (uropførelse)

Amazonekvartetten
Nana Bugge Rasmussen, mezzosopran
Sofia Kayaya, fløjter
Miranda Harding, cello
Anne-Marie Lipsonen, klaver


Varighed ca. 60 min.


Biografier

Amazone Kvartetten

Josefine Opsahl

Bushra El-Turk

Minna Leinonen

Farzia FallahProgram