Foto: Mary Magdalene, Carlo Crivelli, c. 1480

Århus Sinfonietta

THE GOSPEL OF MARY: Århus Sinfonietta

Frederiksberg Kirke

14/6 2022, 20:00

Frederiksberg Allé 71
1820 Frederiksberg

Gratis entre

Der er dømt kønskamp i kirken, når den prisvindende islandske komponist Hugi Guðmundsson med sit oratorium The Gospel of Mary forsøger at skrive kvinden tilbage ind i kristendommens historie.

Værket bygger på et glemt evangelium, der blev opdaget i 1896, og som siges at være nedskrevet af selveste Maria Magdalene: Kvinden, apostlenes apostel, der som den allerførste forkyndte Jesu lære, men som i mange år helt uretfærdigt udelukkende blev husket som prostitueret. The Gospel of Mary er dermed intet mindre end et opgør med den institutionaliserede kirkes patriarkalske dogmatik, og et forsøg på at rode bod på 2000 års systematisk fortrængning af kvindens betydning for kristendommens udvikling.

The Gospel of Mary opføres af det danske ensemble Århus Sinfonietta, der får fornemt selskab af den islandske dirigent Hörður Ákselsson, den norske sopransolist Berit Norbakken og det islandske kammerkor Schola Cantorum. På den måde er koncerten ikke blot et spændende musikalsk indspark i en højaktuel kønsdebat - den er også et beundringsværdigt eksempel på frugtbarheden i transnationalt, kunstnerisk samarbejde.

Fri entré


Program

Hugi Guðmundsson: The Gospel of Mary

Libretto af Nila Parly og Niels Brunse.

____
Koncerten gennemføres i samarbejde med Frederiksbergs Kirke.
Projektet er støttet af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Musik, Aarhus Kommunes Musikpulje, Nordisk Kulturkontakt, William Demant Fonden og A. P. Møller Fonden.


Medvirkende

Hörður Áskelsson

Berit Norbakken

Århus Sinfonietta

Schola Cantorum (IS)Program