DR Big Band, DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet

STREGER OG TONER #2

DR Studio 2

11/6 2022, 20:00

Ørestads Blvd. 13
2300 København

Billetter

Bemærk: Hvis du har rabatkort eller er student kan du købe din billet her.


3 TEGNEDE MUSIKFORTÆLLINGER


Streger og toner mødes i en unik musikalsk og visuel oplevelse i DR Koncerthuset. Musikere og sangere fra DR Symfoniorkestret, DR Vokalensemblet og DR Big Band, går i tæt symbiose med live-tegning, videokunst og dans, som folder tre stærke fortællinger ud på det store lærred i Studie 2.


Her er en sjælden mulighed for at opleve levende musik og tegning folde sig ud samtidig – live og i tæt symbiose. Scenen i DR Koncerthusets Studie 2 er fuld af sangere og musikere fra DR’s kor og orkestre, mens det enorme lærred over scenen er i spil med levende tegninger, videokunst og motion-tracking. Koncerten tager dig med på en rejse tilbage i tiden med tre vidt forskellige musikalske fortællinger, som alle har et tæt samspil mellem streger og toner.


Aftenens hovedfortælling fortælling Bella Ballerina er komponisten Mauro Patricellis levendegørelse af urgamle malerier med musik, dans og motion tracking i en kort performance opera. Patricelli udforsker malerier fra de rigt dekorerede etruskiske grave set gennem den danske brygger og kunstmæcen Carl Jacobsens øjne i starten af 1910’erne.


Specielt en figur fra de gamle malerier gjorde indtryk på Carl Jacobsen, nemlig en danserinde, som han navngav ’Bella Ballerina’, og som i dag kan ses på Glyptoteket. Denne aften bliver hun gjort levende med motion tracking af danseren Jessica Lyall (Dansk Danseteater) og via videokunst med bl.a solodanser fra Det Kongelige Teater Astrid Elbo af videokunstner Søren Meisner. Desuden medvirker sopranen Signe Asmussen og slagtøjsspiller Mathias Seibæk som solister.


Fortællingen Frisind og anarki i 1920ernes Berlin handler om livslyst, varieté, dekadence, skaberkraft og danseglæde. Der bliver live-tegnet på scenen til musik af bl.a. Kurt Weill i bedste Babylon Berlin-stil. Frisind og anarki i 1920ernes Berlin er skabt i tæt samarbejde mellem tegneren Rasmus Bregnhøi og saxofonisten Peter Fuglsang.


Også i aftenens sidste fortællingen Karen, Leo og Liva – Hvorfor er lykken så lunefuld? er der fuld tryk på frisind, kreativitet og kulturel ligestilling. Tegneserieskaberen Lars Horneman er selv på scenen og tager fat i tre af de skønne multikunstnere, der havde deres storhedstid i 1930’ernes København; Karen Jønsson, Leo Mathisen og Liva Weel, og skildrer deres liv med en musikalsk tegneseriefortælling i samarbejde med arrangør Peter Jensen.

Koncerten kan også opleves den 11. juni 2022 klokken 20.00.Læs mere her.

Med musikere og sangere fra tre ensembler på én gang: DR Big Band, DR Symfoniorkestret og DR Vokalensemblet.

______

Koncerten præsenteres i samarbejde mellem KLANG og DR.

 


MedvirkendeProgram