Foto: Kåre Viemose

nyt værk af Line Tjørnhøj

SPRING #3

VOLUME

12/6 2022, 13:00

Enghavevej 80, 2450 København

Billetter

SPRING er et spiseritual, baseret på lydkunst, der kombineret med AR teknologi får os tættere på naturen og os selv.

Billetter følger snarest.

Sammen sætter vi os. Vi siger ikke noget. Vi observerer, vi lytter, og vi spiser den mad, der afviger fra det vi plejer, men som beskytter den verden, vi er en del af. Foran os – som et storslået monument er en livagtig digital udgave af generalsekretæren for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Komponisten Line Tjørnhøjs splinternye værk, SPRING, sprænger stort set alle kategoriserende rammer. SPRING er på en og samme tid et lydkunstværk, et stykke musikdramatik, et spiseritual, en aktivistisk handling, en virtuel 3D-oplevelse, en NFT, en hyldest til naturen og et portræt af Generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Selv beskriver Tjørnhøj værket sådan her: "SPRING er et værk, der trækker det aktivistiske i lydkunsten frem. Kvinden, teknologien og klimaet. De tre elementer blander sig med hinanden i værket som et fælles symbol på den nutid, vi er en del af, og den fremtid vi gerne vil - og bør - skabe. En fremtid, hvor vores individualisme må vige, og hvor teknologien stadigt vinder frem - forhåbentligt sammen med kvinders ret og kampen mod klimaforandringerne."

SPRING er skabt i samarbejde med humanøkolog, madstylist og performer Michelle Appelros, kryptokunstneren eikmoen.eth og produktionshuset MANND, der er specialiserede i at skabe digitale Extended Reality oplevelser. Dette holds imponerende spændevidde vidner om et værk, der trækker på utroligt mange forskellige udtryksformer - ikke for at skyde med kunstnerisk spredehagl, men fordi det sommetider kræver en søgen hensiddes det klassiske skel mellem discipliner at takle svære, nye problemstillinger.

Maden i værket simpel. Den er sanselig og den stråler af taknemlighed til naturen. Maden gør op med den overflod, der er, og menuen er skabt af humanøkolog, madstylist og performer Michelle Appelros. Menuen består af ting, der gror her og nu - i nærområdet - såsom kål, agurk, æble, hasselnødder og hyldeblomst.

Værket opføres d. 11. og 12. juni
Forestillinger / Serveringer: kl. 13.00 og 15.00
OBS: Meget begrænsede pladser.

Koncerten opføres i samarbejde med SV-festival


Program

Line Tjørnhøj: SPRING
____
Præsenteres i samarbejde med Line Tjørnhøj og SV-festival.

Projektet er støttet af:
Statens Kunstfond
Kulturpuljen Region Midt
Music City Aarhus 2022
Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje
Den Jyske Kunstfond
William Demant Fonden
Wilhelm Hansen Fonden


MedvirkendeProgram