Foto: Gert Sørensen

Ensemble K!ART

MODERNE MANDAG PÅ EN ONSDAG: Ensemble K!ART

Musikhuset København

15/6 2022, 20:00

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

Det bliver et hæsblæsende maraton af en koncert, når koncertrækken Moderne Mandag præsenterer det københavnerbaserede Ensemble K!ART, der opfører intet mindre end seks forskellige værker.

Moderne Mandag har siden det første gang blev afholdt i 2016 haft et særligt fokus på værker af det 20. århundredes danske modernister, mens Ensemble K!ART, der ofte bevæger sig i krydsfeltet mellem musik og performancekunst, primært opfører værker af de allernyeste komponister indenfor moderne eksperimenterende kompositionsmusik. Dermed bliver Ensemble K!ARTs koncert på Moderne Mandag en slags musikalsk dialog på tværs af generationer, hvor slægtslinjerne mellem fortid og nutid bliver tegnet op.

Programmet spænder fra værker af kanoniserede modernistiske legender som Gunnar Berg og Axel Borup-Jørgensen til uropførelser af vidtspændende værker, der er skrevet specifikt til koncerten.

Det drejer sig om serbiske Sara Stevanovics værk when the bashful hands assume silence beyond the pink hollyhock existence, der er inspireret af den franske filosof Gilles Deleuze. Om svenske Ylva Lund Bergner, der har skrevet værket BE: all-out (”Speak, Dodona”), hvor musikken hvileløst leder efter et sted, der kan skabe kraft og håb. Og om danske Jens Peter Møller, som på enigmatisk vis beskriver sit værk som et musikalsk facebook-feed: "en kontinuerlig strøm af information, designet til at kræve lytterens fulde opmærksomhed, uden filter og uden indbyrdes sammenhæng"; en beskrivelse, der i lige så høj grad er rammende for koncerten som helhed.

Entré: 120 kr / Student og rabatkortsholdere 60 kr.
Køber du helaftensbillet til aftenens to koncerter koster det 150 kr. / Student og rabatkortsholdere 75 kr

Aftenens anden koncert er Projekt MINIMOOG med Pianist Sebastian Berweck.

Rabatkort til udvalgte koncerter på KLANG koster 140 kr. Køb rabatkort her. 


Program

Sara Stevanovic: when the bashful hands assume silence beyond the pink hollyhock existence (Uropførelse)
Gunnar Berg: Tronqué for cello, marimba og klaver (1969)
Jens Peter Møller: forbipasserende skyer (Uropførelse)
Ylva Lund Bergner: BE: all-out (”Speak, Dodona”) (Uropførelse)
Axel Borup-Jørgensen: Carambolage (1976-77) 
Joanna Bailie: He just missed the train (2019)

____
Koncerten er støttet af Statens Kunstfond, KODA Kultur / Musikforlæggerne og Dansk Komponistforening, Borup-Jørgensen Fonden, ACTUM Kopi&Tryk og Bastet&Bundet Blomster.

Værket af Ylva Lund Bergner er støttet af Statens Kunstfond.

Værket af Jens Peter Møller er støttet af Dansk Komponistforening gennem KODA kultur og Statens Kunstfond


MedvirkendeProgram