Sebastian Berweck

THE MINIMOOG PROJECT: Sebastian Berweck

Musikhuset København

15/6 2022, 22:00

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

Hyldest til en helt særlig lyd.


Lyden af Minimoog synthesizeren hører uden tvivl til blandt de mest ikoniske og umiddelbart genkendelige lyde i musikhistorien: den varme, fyldige tone; den bløde, nærmest støvede tekstur; en lyd, der på én gang er både nostalgisk og futuristisk.

Alligevel har Minimoogen aldrig rigtig opnået en central plads indenfor den klassiske musik. Det forsøger pianisten – eller rettere: synthesisten – Sebastian Berweck at gøre op med gennem sit Minimoog Project, der begyndte i 2020 som en fejring af Minimoogens 50-års fødselsdag. Minimoog Project er en koncertserie, hvor Berweck opfører en række værker, der på hver deres måde demonstrerer Minimoogens uendelige muligheder og udforsker dens position i landskabet af ny kompositionsmusik.

Disse værker er ofte skrevet med henblik på Berwecks projekt, og eksempelvis har den danske komponist Kirstine Lindemann skrevet et værk specielt til koncerten på KLANG-Festival. Dette værk bærer titlen TRIO – en paradoksal titel til et værk skrevet til to performere og ét instrument, men ikke mindst en titel, der siger noget om kontinuiteten i Lindemanns virke, hvor netop forbindelsen mellem mennesker har været en gennemgående tematik.

Koncerten byder foruden flere uropførelser også på værket The Unquestioned Answer (1974) af den pionerende, elektroniske komponist Laurie Spiegel. På den måde forenes fortid og fremtid i denne fejring af den legendariske Minimoog. 

Entré: 120 kr / Student og rabatkortsholdere 60 kr.
Køber du helaftensbillet til aftenens to koncerter koster det 150 kr. / Student og rabatkortsholdere 75 kr


Aftenens anden koncert er MODERNE MANDAG PÅ EN ONSDAG med Ensemble K!ART

Rabatkort til udvalgte koncerter på KLANG koster 140 kr. Køb rabatkort her.


Program

Dorit Chrysler: Fracture 22, for theremin og Minimoog (2022, uropførelse)
Kirstine Lindemann: TRIO, for to performere, kontaktmikrofoner, vocoders og Minimoog (2022, Uropførelse)
Laurie Spiegel: The Unquestioned Answer, Version for Minimoog af Sebastian Berweck (1974)
Misha Cvijović: Iktsuarpok for Minimoog and Tape (2021, dansk premiere)
Juan David Perez: Abstraco Model - Ducil Artefacto, for Minimoog (2020, uropførelse)

____

Koncerten præsenteres i samarbejde med The Heroines of Sound Festival Berlin, med støtte af the Capital Culture Fund, Ernst von Siemens Musikstiftung and Goethe-Institut.

Værket af Kirstine Lindemann er støttet af Dansk Komponistforening & KODA Kultur.
Værket af Dorit Chrystler er bestillet af the Heroines of Sound Festival Berlin med støtte af Ernst von Siemens Stiftung.


MedvirkendeProgram