Den Kongelige Livgardes Musikkorps

KRYDS ILD: Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Stærekassen

2/9 2022, 19:30

August Bournonvilles Passage 5
1055 København

Billetter

Koncerten skulle oprindelig have været til KLANG-festival 2022, men blev udskudt på grund af Covid-19.
I samarbejde med Det Kongelige Livgardes Musikkorps og Edition•S, er KLANG meget glade for at kunne præsentere koncerten den 2. september 2022.

 

© NORF Studios

Den danske komponist og lydkunstner Jacob Kirkegaard er ikke bleg for at tage fat om de store, komplicerede emner. Selv beskriver han sit virke som placeret midt imellem kunst og videnskab, og helt sikkert er det da også, at hans værker er produktet af lige dele kunstnerisk sensibilitet og analytisk snilde.

Med sit nyeste værk, KRYDS ILD, der opføres af Den Kongelige Livgardes Musikkorps, har Kirkegaard taget krigen som genstand for sit undersøgende blik. KRYDS ILD bygger på lydoptagelser af skydevåben og artilleri, der er transskriberet til et orkester, og værket imiterer på den måde lyden af en krigssituation. For hvordan lyder krigen egentligt? Har den en klang? Et tonesprog? Igennem et års research og adskillige besøg hos skydeentusiaster, samt hos det danske militær, har Kirkegaard foretaget lydoptagelser med følsomme sensorer såvel som med akustiske målemikrofoner for at finde svar på disse spørgsmål.

Han har lyttet helt ind i våbnets mekanik, projektilets skæring gennem luften og det dybe ekko efter granatens eksplosion. Men ikke nok med det: Værkets narrative forløb er baseret på samtaler med krigsveteraner, som har indvilget i at beskrive krigens lyd: Den uendelige, ulidelige venten og så den pludselige, øredøvende krydsild.

 


Program

Jakob Kirkegaard: Kryds Ild (Uropførelse)

____
Projektet gennemføres i samarbejde med Den Kongelige Livgardes Musikkorps.
Værket er støttet af Dansk Komponistforening & KODA Kultur og Statens Kunstfond.


MedvirkendeProgram