Projekt med Ly Tran

NERVERNE ER GALERE END JEG: Ly Tran

Musikhuset København

16/6 2022, 20:00

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

Musik og litteratur støder sammen i denne koncert, hvor komponisterne Mette Nielsen og Marcela Lucatelli har komponeret værker med udgangspunkt i digtsamlinger af Asta Olivia Nordenhof og Olga Ravn - to af Danmarks mest centrale nutidige digtere. Akkompagneret af otte fremtrædende kvindelige musikere - herunder Lucatelli selv - fremfører sangerinden Ly Tran de to værker.

Koncerten er produktet af en koncentreret læsning af de litterære forlæg, men her er ikke tale om litteraturformidling i traditionel forstand. Derimod har vi at gøre med et ekstatisk, utøjlet og ekspressivt udtryk; et udtryk, der får en til at stille spørgsmålstegn ved sondringen mellem kompleksitet og kaos.

Gennemgående i Nielsens det nemme og det ensomme er for eksempel de gale nervers hyletone, som dukker op gennem hele stykket og på den måde fungerer som en sanselig formidling af den ildevarslende stemning og den uoverskuelige, følelsesmæssige labyrint, der gemmer sig i Nordenhofs digte.

Det uoverskuelige er dog ikke kun til stede på et følelsesmæssigt plan: Lucatellis SLAVE SLAVE SLAVE undersøger Olga Ravns "Jeg æder mig selv som lyng" gennem et live-genereret algoritmisk partitur, hvor det kaos, der opstår som følge af tilfældighedernes indflydelse på de algoritmiske systemer, bogstaveligt talt dyrkes som en metode. Værket bliver et billede på angsten forbundet med at være en kvindelig krop: konstant betragtet, objektiviseret og konfronteret med sin egen eksistens. Ligesom angsten løber tonerne løbsk. Som en manifestation af disse tematikker, står Ly Tran foran os og tvinger os til at reflektere over selve koncerten som fænomen: Hvem er det egentlig, der betragter hvem?

Entré: 120 kr / Student og rabatkortsholdere 60 kr.

Køber du helaftensbillet til aftenens to koncerter koster det 150 kr. / Student og rabatkortsholdere 75 kr


Aftenens anden koncert er SONATE I UMENNESKELIGE LUFTLAG med pianist Rolf Hind

Rabatkort til udvalgte koncerter på KLANG koster 140 kr. Køb rabatkort her.


Program

Mette Nielsen: det nemme og det ensomme (Uropførelse)
Marcela Lucatelli: SLAVE SLAVE SLAVE (Uropførelse)

____
Projektet er støttet af KODA Kultur, Politiken-Fonden, Københavns Musikudvalg & Vesterbro Lokaludvalg.

Medvirkende:

Ly Tran, sang
Julie Schade, accordeon
Erica Giacoletto, kontrabas
Katerina Anagnostidou, slagtøj
Marina Cyrino, piccolofløjte
Marie Sønderskov, altfløjte
Sofia Kayaya, basfløjte
Trine Paaschburg, harpe
Tanja Vesterbye Jessen, el. guitar og elektronik
Bára Gísladóttir, kontrabas
Katerina Anagnostidou, slagtøj
Marcela Lucatelli, synthesizer


MedvirkendeProgram