Organist Peter Navarro-Alonso

HOMMAGE Á TREPARTITA: Peter Navarro-Alonso

Helligåndskirken

16/6 2022, 16:30

Niels Hemmingsens Gade 5, 1153 København K

Billetter

En eftermiddag i indre by fyldes Helligåndskirken, som en hyldest til Per Nørgård der i år fylder 90, af helt ny orgelmusik.

Peter Navarro-Alonso er både komponist, underviser, saxofonist og organist. Tidligere på festivalen, da hans værk I Flammende Brøde blev opført, oplevede vi ham i rollen som komponist, og nu er det organisten Peter Navarro-Alonso, vi får mulighed for at stifte bekendtskab med.

Det sker når han sætter sig bag Helligaandskirkens næsten 150 år gamle orgel, der med sine 75 stemmer og knap 5000 piber er blandt de allerstørste i Danmark. Orglet er berømt for sin særlige romantiske klang, der adskiller sig fra det i Danmark herskende, præ-romantiske klangideal, og som kirken selv beskriver som en symfonisk klang, der spænder over alle nuancer fra de sarteste, små fløjtestemmer til de største og kraftigste trompeter og basuner.

Koncerten er blandt andet en hyldest til komponisten Per Nørgård, der denne sommer fylder 90 år. Nørgård er repræsenteret af værket Trepartita (1988), som er et eksempel på hans meget berømte kompositionsteknik kaldet "uendelighedsrække", hvor værket er et fragmentet af en tonerække, der som en slags levende, musikalsk organisme genererer fraktaler af sig selv i det uendelige.

Siden 2021 har Navarro-Alonso været ansat som organist ved Vor Frelsers Kirke.

Entré: 50 kr / Student 25 kr


Program

Mette Nielsen: Contour (2009)
Kasper Rofelt: Trichotomy (Uropførelse)
Simon Christensen: Passacaglia Nor Allemande (Uropførelse)
Anders Brødsgaard: Organ Symphony (Uropførelse)
Per Nørgård: Trepartita (1988)


MedvirkendeProgram