Foto: Morten Riis

Nyt værk af huskomponist Morten Riis

LIGHT, DARKNESS AND TAPE RECORDERS: Morten Riis

Musikhuset København

14/6 2022, 21:30

Vesterbrogade 59, 1620 København

Billetter

Udtjente præparerede båndmaskiner, lamper, gamle dias-projektorer, fundne båndstykker: Alle disse ting tages i brug, når Morten Riis sætter sig for at udforske skrøbelighed, forfald og forgængelighed.

I det første af i alt tre planlagte værker, som Morten Riis - KLANG festivals huskomponist (2022-2024) - skriver specielt til festivalen, er intet stabilt: i værket Light, Darkness and Tape Recorders flakker lyset faretruende på grænsen til mørket. Vores erindringer er øjeblikke fra at forsvinde bag glemslens slør og de faldefærdige objekter, vi desperat forsøger at opbevare erindringerne i - båndoptagerne, lysbillederne - er tæt på at kollapse. Alting - vores teknologi, vores minder, vores liv - er skrøbeligt.

Alligevel er Light, Darkness and Tape Recorders ikke et deprimerende eller nedslående værk. Tværtimod: Morten Riis tror på, at vi gennem en konfrontation med altings iboende skrøbelighed kan opnå en ydmyghed, der i sidste ende kan bringe os tættere på den verden, vi alle er en del af. At skrøbeligheden ikke blot er en trussel mod vores liv, men også en forudsætning for det. Light, Darkness and Tape Recorders er en enestående mulighed for at opnå skrøbeligheden på helt nært hold.

Entré: 120 kr / Student og rabatkortsholdere 60 kr.

Køb rabatkort her.

 


Program

Morten Riis: Light, Darkness and Tape Recorders

____
Værket er støttet af:
Statens Kunstfond
Dansk Komponistforening & KODA-kultur


MedvirkendeProgram