Foto: Anna Thiessen

Duo Dan/Nie

PROJEKT HoMe: Duo Dan/Nie

Koncertkirken

13/6 2022, 21:30

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Duo Dan/Nie er en duo bestående af pianisten Fei Nie og violinisten Sofie Thorsbro Dan, der altid søger nye eksperimenterende måder af udforske (eller udfordre) det klassiske koncertformat. I forbindelse med deres koncert på årets KLANG-Festival er de gået sammen med komponisterne Aya Yoshida, James Black og Xavier Bonfill om det konceptuelle projekt HoMe.

Fælles for de tre komponister, er, at de alle har bopæl i lande, der ikke er deres hjemland, og HoMe er netop en undersøgelse af, hvordan mødet med nye kulturer, nye sprog og nye sanseindtryk påvirker det kompositoriske arbejde.

Det er der kommet tre dybt personlige og vidt forskellige værker ud af, hvor alt fra ekstravagante kostumer til videooptagelser og MIDI-pedaler tages i brug i forsøget på at svare på en række vanskelige, eksistentielle spørgsmål: Hvad gør det ved den måde, man udtrykker sig på, at man er langt væk hjemmefra? Og hvad vil det i det hele taget sige at føle sig hjemme?

Koncerten afsluttes med en fortolkning af den islandske komponist Bára Gísladóttirs på alle tænkelige måder hårrejsende værk Prussian Blue, som duoen selv beskriver som en del af det moderne kernerepertoire for violin og klaver. Prussian Blue er et meget godt eksempel på, at det sted, hvor andre måske føler sig på udebane, er der, hvor Dan og Nie føler sig allermest hjemme.

Entré: 120 kr / Student og rabatkortsholdere 60 kr.
Køber du helaftensbillet til aftenens to koncerter koster det 150 kr. / Student og rabatkortsholdere 75 kr
.

Aftenens første koncert er ULYSSES med Schallfeld Ensemble.

Rabatkort til udvalgte koncerter på KLANG koster 140 kr. Køb rabatkort her.


Program

Aya Yoshida: Decode (Uropførelse)
James Black: Colossi (Uropførelse)
Xavier Bonfill: 2x2 (en revideret version af eksisterende værk)
Bára Gísladóttir: Prussian Blue

____
Kostumer udlånt af Lærke Valum.

 


MedvirkendeProgram