Kunstnere
Ensemble
Athelas Sinfonietta Copenhagen
Dansk sinfonietta, der siden 1990’erne har opført en lang række af både helt nye værker og moderne klassikere. Athelas Sinfonietta arbejder desuden målrettet for at præsentere ny kompositionsmusik for børn og unge. Hvert år er Athelas Sinfonietta KLANG-Festivals ensemble in residence.
Damkapellet
Et internationalt musikerkollektiv med base i København bestående udelukkende af kvinder, nonbinære og transpersoner. Medlemmerness vidt forskellige baggrunde og interesser indenfor den klassiske og alternative musikscene skaber et bredtfavnende og meget varieret udtryk. Flere af deres medlemmer fungerer også som komponister.
Vis alle
Den Kongelige Livgardes Musikkorps
Orkester, der blev oprettet samtidigt med Livgarden i 1658 af Frederik III i de urolige tider under Svenskekrigene. Musikkorpset er populært sagt Kongehusets husorkester og leverer blandt andet musik ved vagtskifter på majestætens residens, taffelmusik på slottene, musik ved statsbesøg og modtagelser.
Duo Dan/Nie
Dansk, eksperimenterende duo bestående af pianist Fei Nie og violinist Sofie Thorsbro Dan. Dan og Nie inkorporerer ofte elementer fra elektronisk musik samt video- og performancekunst i deres optrædener.
EkkoZone
Dansk genrekrydsende ensemble stiftet i 2013 af slagtøjsspiller og kunstnerisk leder Mathias Reumert. Ekkozones koncerter ligger i krydsfeltet mellem moderne kompositionsmusik og “rytmisk musik” og med særligt fokus på blandt andet komponisten Steve Reichs repetitive værker.
Ensemble K!ART
Dansk ensemble for eksperimenterende samtidsmusik dannet i 2019 af guitarist Mikkel Schou, som er kendetegnet ved usædvanlig instrumentation, der ikke umiddelbart associeres med kammermusiktraditionen. Ensemblet præsenterer tværkunsteriske begivenheder på grænsen af ny musik og andre medier.
Ensemble STRALO
Dansk kvartet dannet i 2016 bestående af solister og kammermusikere med baggrund i en række danske orkestre og med en indbyrdes relation, der går udover det professionelle samarbejde. Med en blandet besætning af både stryge-blæse- og tasteinstrumenter, har STRALO et helt særligt lydbillede og en naturlig fleksibilitet.
Ensemble This/Ensemble That
Schweizisk kvartet bestående af fire perkussionister, der forsøger at udvide forudindtagede idéer om, hvad slagtøjsmusik kan være. Det gør de gennem koncerter, der ofte nærmer sig multimedie- og performancekunst.
Ensemble Transduct
Dansk ensemble af variende størrelse bestående af unge musikere, der blev stiftet i 2020. Ensemble Transduct er dedikeret til at opføre ny musik, der bryder med de etablerede konventioner og forventninger.
Theatre of Voices
Danskbaseret vokalensemble stiftet i 1990 af den britiske dirigent Paul Hillier. Theatre of Voices genrekrydsende repertoire spænder fra den tidligst nedskrevne musik til eksperimenterende lydinstallationer og moderne opera.
Schallfeld Ensemble
Internationalt ensemble baseret i Graz, der blev stiftet i 2013. Schallfeld Ensemble har gjort sig bemærket gennem innovative koncertformater, eksperimenterende brug af elektronik og ikke mindst et unikt repertoire, der beror på en erklæret målsætning om at agere ambassadør for unge komponister.
Århus Sinfonietta
Dansk ensemble grundlagt i 1990 i samarbejde med komponisten Hans Abrahamsen. Århus Sinfonietta stræber efter at opføre musik, der forstår sin fortid, spejler sin nutid og udvikler sin fremtid. Cellist Jakob Kullberg er kunstnerisk leder.
Dirigent
Paul Hillier
Britiskfødt dirigent, der siden 70’erne har specialiseret sig i vokalgrupper. I 1990 stiftede han ensemblet Theatre of Voices, som han stadig er kunstnerisk leder for i dag. Han har fungeret som chefdirigent for Ars Nova Copenhagen siden 2003 og for National Chamber Choir of Ireland siden 2008. Han er desuden forfatter til bøger om blandt andet komponisterne Arvo Pärt og Steve Reich.
Pierre-André Valade
Fransk dirigent, som har spillet en betydelig rolle for opførelsen af musik fra det 20. og det og 21. århundrede. Medstifter af Ensemble Court-circuit i 1991 og sidenhed chefdirigent for Athelas Sinfonietta Copenhagen fra 2009 til 2014 – i dag er han stadig fast gæst hos ensemblet. Desuden optræder han som dirigent ved festivaler og koncertserier over hele verden.
Solist
Andreas Borregaard
Dansk akkordeonist, der ud over flere Bach-indspilninger har et stort fokus på ny musik. Har uropført adskillige værker af komponister som Simon Steen-Andersen, Jennifer Walshe, Niels Rønsholdt, Juliana Hodkinson og Bent Sørensen. Færdiggør i 2022 et kunstnerisk forskningsprojekt ved Norges musikkhøgskole om inddragelse af kroppen i ny musik.
Asbjørn Nørgaard
Asbjørn Nørgaard er uddannet i København, Berlin, Stockholm og Oslo, og han debutterede fra solistklassen på DKDM i 2013.
Ved siden af kammermusikken giver Asbjørn Nørgaard lejlighedsvist masterclass, og hvad fritiden angår, giver han følgende beskrivelse af sig selv: “Jeg bevæger mig aldrig uden en bog, jeg elsker leksika og er stor fan af Wikipedia, jeg ser amerikansk fodbold, jeg lærer portugisisk, jeg er meget interesseret i økonomisk teori, jeg spiller strategispil på computeren, og så elsker jeg Wagner-operaer.”
Vis alle
Ly Tran
Uddannet klassisk sanger fra Syddansk Musikkonservatorium, der har arbejdet sammen med komponister som Anders Monrad, Jeppe Ernst, Toke Odin, Jesper Holmen, James Black og Martin Stauning. Sammen med journalisten Anders Haahr Rasmussen står hun bag projektet Lullabies for Lost Children, hvor hun opfører vietnamesiske vuggeviser, der er indsamlet fra forældre, hvis børn flygtede til Vesten efter Vietnamkrigen.
Rolf Hind
Engelsk pianist og komponist, der siden 80’erne har uropført og spillet værker af mange af de mest betydningsfulde komponister fra det 20. og 21. århundrede. Hind er én af verdens mest eftertragtede solister og har optrådt over hele kloden – blandt andet i Sydneys operahus samt ved BBC Proms syv gange. Som komponist har han blandt andet skrevet koncerter til BBC Symphony Orchestra og BBC Scottish Symphony Orchestra.
Sebastian Berweck
Tysk pianist og synthesist, der er en eftertragtet performer af eksperimenterende samtidsmusik. Berweck er specialist i brug af live-elektronik og har forsket i elektroakustisk musik ved University of Huddersfield. Han er desuden stifter af The MiniMoog Project, der forsøger at udbrede kendskabet til Moog Synthesizerens uendelige potentiale – også indenfor klassisk musik.
Ying-Hsueh Chen
Taiwanesisk perkussionist bosat i København, der har optrådt over hele verden. Hun er kendt for sin gribende tilstedeværelse på scenen og for sine grænsebrydende fortolkninger af værker på tværs af genre. Chen står bag koncertformatet Ancestral Modernism, der forener fremadsynede visioner med tusindårige traditioner.
Komponist
Marcela Lucatelli
Brasilianskfødt komponist og vocalist, der flyttede til Danmark som 16-årig og debuterede som komponist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019. Optræder ofte selv i sine værker – i selskab med andre eller som solist – og har udgivet tre album, hvor hendes performative og ekspressive vokal står i centrum. Arbejder som regel på tværs af kunstarter og er initiativtager til kunstnernetværket SKLASH+, Samtids-Kvindelige Lydskaberes Atrium for Samtale og Holocænstudier. Marcela Lucatelli modtog Pelle-Prisen i 2021.
Simon Steen-Andersen
Dansk komponist og multimediekunstner bosat i Berlin, der står bag en lang række genrebrydende værker, der ofte placerer sig mellem musik, performance, film og teater. Han arbejder ofte med små, næsten uhørlige lyde, der forstærkes i ekstrem grad. På den måde undersøger han lydens materialitet på samme måde som en astronom, der undersøger stjernerne. Simon Steen-Andersens værker har været opført over hele verden.
Vis alle
Anders Brødsgaard
Dansk komponist, der blandt andet har studeret komposition hos Karl Aage Rasmussen, Per Nørgård og Hans Abrahamsen. Brødsgaard har i løbet af sin karriere hentet inspiration fra en bred vifte af steder: fra i begyndelse at være stærkt inspireret af 50’ernes serielle komponister til senere at komponere værker med et større fokus på grundlæggende musikalske fænomener som tonalitet og puls. Og fra forsøg på at udvide det klassiske instrumentariums muligheder gennem elektronisk manipulation til inspiration hentet fra jazz og kabaret.
Axel Borup-Jørgensen
Dansk komponist, der var uddannet i klaver på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, men som betragtede sig selv som autodidakt komponist. Borup-Jørgensen er kendt for at kombinere en moderne, ekstremt ekspressiv, atonal musik med en mere traditionel æstetik præget af en nærmest romantisk, lyrisk dyrkelse af naturen. Mest berømt er orkesterværket Marin (1970), der i dag er anerkendt som et hovedværk i dansk musikhistorie, og som netop er et meget abstrakt, billedrigt forsøg på at skildre havet gennem musik.
Aya Yoshida
Japansk komponist bosat i København, hvor hun har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2017 blev hendes allerførste opera, Skyggen – basseret på H.C. Andersens eventyr fra 1847 – opført som et led i fejringen af 150 års diplomati og samarbejde mellem Japan og Danmark. Mode er en betydelig inspirationskilde for Yoshida, hvilket blandt andet kommer til udtryk i titlerne på værker som Polka dots for string quartet og Painted toe for trumpet and viola.
Bára Gísladóttir
Islandsk komponist og kontrabassist, der færdiggjorde sin uddannelse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2020. Gísladóttir har udgivet seks album, hvor kontrabas og elektronik spiller en hovedrolle, og hun er desuden en meget aktiv liveperformer enten solo eller med den faste samarbejdspartner, bassisten Skúli Sverrisson. Udover sit arbejde som solokunstner har hun skrevet talrige værker for både små og store klassiske besætninger.
Catherine Lamb
Amerikansk komponist bosat i Berlin, der blandt andet har studeret hindustansk musik i Pune, Indien. Selv beskriver hun sit arbejde som en udforskning af koncepter som tonernes vekselvirkninger, summeringen af former og skygger, udvidelsen af fænomenologisk perception, arkitekturen bag det liminale rum (tærsklen og overgangen) og den lange optakt.
Dorit Chrysler
Østrigskfødt komponist, sanger og lydkunstner, der måske især er kendt som en af verdens førende thereminister. Chrysler er medstifter af The New York Theremin Society og stifter af verdens første thereminskole, KidCoolThereminSchool. Hun kan desuden bryste sig af at være blevet beskrevet med verdens måske mest cool sætning: “Imagine if Marianne Faithful and Nikola Tesla had a love child with Jane Birkin as the nanny and Björk as the wayward Girl Scout leader” (Paper Magazine).
Eivind Buene
Norsk komponist, kritiker og skønlitterærforfatter, der har skrevet værker for både solister, små og store ensembler og orkestre. Et centralt element i Buenes værk er legen med grænser: grænserne mellem det akustiske og det elektroniske, mellem det improviserede og det komponerede og mellem det musikalske og det litterære. Et eksempel er værket A Posthuman Guide to the Orchestra (2018), hvor et orkester får selskab af Siri, Apples computergenerede stemme.
Elena Rykova
Russiskfødt komponist og lydkunstner, der arbejder indenfor en bred vifte af kunstneriske discipliner: fra kammer- til elektroakustisk musik; fra multimedie- og performancekunst til musikteater og musical. Hendes kompositioner er karakteriseret ved brug af utraditionelle nodesystemer og ved en kombination af klassiske instrumenter og fundne objekter.
Emil Vijgen
Dansk/hollandsk komponist uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Jeppe Just og Rune Glerup. Han er aktiv som komponist, instrumentbygger og performer i sine egne og andres værker. Hans musik er ofte inspireret af små mekanismer, automata og andet hverdagsmaskineri. I hans instrumentale musik bruger han ofte musikerne som små maskiner eller kontakter. Helt modsat bliver der tænkt i hans elektroniske musik, hvor han forsøger at forstærke virkeligheden som den er.
Gunnar Berg
Dansk komponist, uddannet af blandt andet Herman D. Koppel, men i høj grad inspireret af den centraleuropæiske modernisme. Berg var dybt eksperimenterende og en pioner i dansk musikliv, og allerede i 1950 stod han bag det allerførste eksempel på serialisme i Danmark. Berg levede en stor del af sit liv i Paris og Schweiz, og opnåede ikke at blive egentligt etableret i Danmark i sin levetid, hvor hans værker blev betragtet som meget svært tilgængelige.
Hugi Gudmundsson
Islandsk komponist uddannet i Reykjavik, København og den Haag og bosiddende i Danmark. Gudmundsson har skrevet alt fra solostykker til orkesterværker, men har en særlig interesse for vokalmusik, der ofte har et kirkeligt præg. Flere af hans korværker er i dag standardrepertoire i islandske kor. Gudmundsson står desuden bag operaen Hamlet in Absentia samt musik til film og videospil.
Iannis Xenakis
Bulgarskfødt komponist, der voksede op i Grækenland og tilbragte størstedelen af sit liv i Frankrig. Med baggrund som matematiker og arkitekt (ansat hos Le Corbusier i 12 år) udviklede han en fuldstændig original kompositionsstil, hvor hvert værk udfolder sig som en arkitektonisk struktur. Xenakis er måske især berømt for sit pionerarbejde indenfor elektroakustisk- og elektroniskmusik. I 1979 opfandt han det banebrydende, computeriserede kompositionsredskab UPIC, der omdanner grafiske strukturer til lyd.
Ida Nørby
Dansk cellist og komponist udannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Manhattan School of Music i New York City. Nørby er en del af musikkollektivet Damkapellet og den eksperimenterende duo Wesen sammen med saxofonisten Jon Sensmeier. Hun arbejder både med komposition og improvisation og har en særlig interesse for elektroakustisk musik.
Irene Bianco
Italiensk perkussionist og komponist bosat i København. Bianco tilbragte sin ungdom bag trommesættet, inden hun skiftede til klassisk slagtøj. Denne impuls til at bevæge sig mellem genrer har præget hele hendes kunstneriske virke, og hun har eksempelvis i stigende grad arbejdet med elektronisk musik. Bianco ser musik og eksistens som to sider af samme mønt og forsøger at udforske denne synkronisme, når hun performer og komponerer.
Jakob Kirkegaard
Dansk lydkunstner, der udforsker måder at reflektere over komplekse, ubemærkede eller utilnærmelige forhold og miljøer. Metoden i hans arbejde er en bearbejdelse af lydoptagelser af de håndgribelige aspekter af immaterielle temaer. Hans værker har behandlet temaer som radioaktivitet i Tjernobyl og Fukushima, grænsemure, faktiske og metaforiske, og smeltende is i Arktis. To af hans seneste værker er akustiske udforskninger af global affaldshåndtering og af processer, der udspiller sig, når et menneske dør.
James Black
Britisk komponist og performer bosat i København. Black er interesseret i at skabe trancetilstande og i at lege med grænserne mellem det ekspressive og det mekaniske. Han arbejder ofte med en personlig tilpasning af Per Nørgårds uendelighedsrække, der opstod ved en fejl, da han forsøgte at efterligne Nørgårds system: En efterligning, der, som han selv formulerer det, er forkert, men forkert på en konsekvent måde. James Black modtog Pelle-Prisen i 2018.
Jens Peter Straarup Møller
Dansk komponist, der i sit arbejde trækker på både arven fra vestlig, klassisk musik samt påvirkninger fra levende musiktraditioner i især Vestafrika. Siden 2021 har Møller været formand for African Footprint Association, der arbejder for at fremme kulturudveksling mellem Danmark og Ghana. I 2020 modtog han KLANG-Festivals Pelle-Pris.
Joan Gómez Alemany
Spansk komponist og kunstner, der arbejder interdisciplinært med musik, billedkunst og film, og som desuden er en flittig essayist og kritiker. På nuværende tidspunkter skriver han en Ph.d. om netop kunstnerisk interdisciplinaritet ved Universitat Politècnica de València. Hans første kammeropera har premiere i år i operahuset i Graz.
Joanna Bailie
Engelskfødt komponist bosat i Berlin, der arbejder med både kammermusik og lydinstallationer. Hendes musik er ofte kendetegnet ved brug af manipulerede reallyde og andre utraditionelle lydkilder i kombination med akustiske instrumenter. Hun er desuden interesseret i samspillet mellem det lydlige og det visuelle, og har lavet flere værker, der inkorporerer film og lysbilleder.
Juan David Perez
Komponist bosat i Frankfurt uddannet på Pontificia Universidad Javeriana i Colombia og Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt. Har blandt andet komponeret musik til en række kortfilm og teaterstykker.
Kasper Rofelt
Dansk komponist uddannet på det Kongelige Danske Musik Konservatorium, hvor han studerede under komponisterne Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow og Per Nørgård. Han har skrevet alt fra orkester- og kammermusik til helt enkle soloværker med fokus på en maksimal udnyttelse – og undersøgelse – af det enkelte instruments tekniske og klanglige muligheder. Han har desuden skrevet sange baseret på digte af Lorca og Pia Tafdrup samt en række værker for børn og unge.
Kirstine Lindemann
Dansk komponist og performer uddannet på konservatorier i Helsinki, Amsterdam og Odense. Med en særlig interesse for kroppen og bevægelsen som kompositorisk materiale kredser hendes arbejde om rummet mellem dig og mig. Krop og lyd tænkes som musikalske udtryk i en undersøgelse af begrænsningerne og mulighederne for menneskelig forbindelse.
Kommende værker kan opleves på bl.a. Heroines of Sound (Berlin), Brick-15 (Wien), Gong Festival (København) og Frequenz Stages (Kiel).
Clara Iannotta
Italiensk komponist bosat i Berlin med en Ph.d. i komposition fra Harvard University. Hendes værker har været bestilt og opført at utallige ensembler og orkestre, herunder Quatuor Diotima, Ensemble Intercontemporain, Klangforum Wien, Neue Vocalsolisten Stuttgart, Münchener Kammerorchester and WDR Symphony Orchestra.
Laurie Spiegel
Amerikansk komponist, computertekniker, softwareprogrammør og musikteoretiker, der var en pioner indenfor tidlig computermusik. Hun er især berømt for sin algoritmiske kompositionssoftware Music Mouse, som var én af de allerførste musikprogrammer, der kunne masseproduceres, og som på den måde har været grundlæggende for den måde, meget elektronisk musik produceres i dag.
Line Tjørnhøj
Dansk komponist, der skaber musikalske fortællinger, som – gennem nutidige scenarier – behandler universelle temaer og tidsløse problemer. Tjørnhøj er uddannet i komposition fra Det Kongelige Musikkonservatorium i Aarhus under vejledning af Simon Steen-Andersen, Niels Rønsholdt og Lasse Laursen. I 2017 modtog hun den prestigefyldte Carl Nielsen-pris, Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og Komponistforeningens legat, ligesom hendes opera Anorexia Sacra blev kåret som den bedste kammeropera af American Opera Vista Festival i 2009.
Mette Nielsen
Dansk komponist, uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Det Jyske Musikkonservatorum, hvorfra hun havde debutkoncert i 2017. Nielsen fortæller selv: “Jeg arbejder med det åbne og det tilfældige sat overfor det kontrollerede. Og med det klangligt unisone og flerstemmige, det næsten unisone og heterofone. De tilfældige møder i musikken, der bliver mere intense, fordi de ikke er forudbestemte”. Mette Nielsen modtog Pelle-Prisen i 2019.
Misha Cvijovic
Serbisk komponist og pianist bosat i Berlin, der står bag både moderne kammermusik, vokalmusik, elektroakustisks musik, opera, musikteater samt scene- og filmmusik, og som har skrevet musik til både orkestre, store og små ensembler, soloinstrumenter, analoge synthesizere og elektronik. Hun har desuden deltaget i utallige internationale festivaler.
Morten Riis
Dansk komponist og lydkunstner, der har modtaget en lang række legater og bestillinger fra festivaler og ensembler i hele Europa. Riis har udgivet flere album og spillet et utal af koncerter og udstillet lydinstallationer i det meste af verden. Derudover har han publikationer i en lang række internationale anerkendte tidsskrifter og antologier, samt forelæst, afholdt konferencer og workshops på førende universiteter i Europa. Morten Riis er KLANG-Festivals huskomponist (2022-2004).
Nicolai Worsaae
Dansk komponist uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Universität für Musik und darstellende Kunst i Graz. Stilistisk arbejder han med det, der kunne kaldes “konkret instrumentalmusik”. Selv fortæller han: “Når jeg bevæger mig gennem byen, lytter jeg meget til alle slags lyde. Mange mennesker, der lytter til abstrakt musik, har ofte en oplevelse svarende til at lytte til konkrete lyde – at musikken lyder som noget specifikt. Hvis man kan arbejde med forslaget om rigtige lyde, gør det musikken rigere”.
Pelle Gudmundsen-Holmgreen
Dansk komponist, der i anden halvdel af det 20. århundrede var med til at sætte en ny kurs for dansk kompositionsmusik. Inspireret af absurd teater, naturen, dagliglivets støj, barok- og renæssancemusik, pygmæsang, jazz og meget mere skabte han sin helt egen udtryksform præget af gentagelser og letgenkendelige figurer. Efter sin død lagde han navn til KLANG-Festivals komponist-pris, Pelle-Prisen, der hvert år tildeles et ungt talent, der tør være på tværs af tidens normer.
Per Nørgård
Dansk komponist og ophavsmand til mere end 400 værker gennem karrieren, heriblandt otte symfonier. Beskæftigede sig som ung med “det nordiske sinds univers”, siden med en seriel teknik, uendelighedsrækken, der forener strenge dogmer med naturlige impulser. Nørgård har modtaget en række af de største anerkendelser i klassisk musikliv, herunder Léonie Sonnings Musikpris, Sibelius Prisen og Ernst von Siemens Musikpris.
Peter Navarro-Alonso
Dansk-spansk komponist, organist og saxofonist. Uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Arbejder intenst med fornyelse af koncertmusikken og kirkemusikken i indhold såvel som i form. Navarro-Alonsos værkliste omfatter to operaer, orkesterværker, kammermusik og korværker. Desuden en række værker, der kombinerer elektronisk og akustisk musik.
Randi Pontoppidan
Dansk komponist, improvisator, lyddigter, performer og eksperimentel vokalist i stil med ikoniske vokalister som Diamanda Galás og Meredith Monk. Pontoppidan har optrådt over hele verden både med sine egne om kompositioner og med musik af komponister som Stockhausen, Cage og Reich. Hun har desuden samarbejdet med et hav af kunstnere på tværs af discipliner og er en del af det berømte vokalensemble Theatre of Voices.
Santiago Diez Fischer
Argentinskfødt komponist bosat i Paris, hvor han er professor i komposition på Conservatoire de Pantin. Hans musik tager udgangspunkt i en søgen efter en organisk klang, der kombinerer de akustiske lyde fra instrumenter og forskellige objekter med en meget personlig måde at bruge elektronik på: en taktil musik, der inviterer lytteren til at betragte og udforske lyden som noget skulpturelt.
Sara Glojnaric
Kroatisk komponist, der står bag både opera, orkester- og kammermusik samt eksperimenterende, multisensoriske video- og installationsværker. Glojnarics værker beskæftiger sig ofte med popkulturen og dens æstetiske og socio-politiske implikationer. Især er hun interesseret i koncepterne nostalgi og kollektiv erindring og det store, overvældende netværk af popkulturelle data, der opstår i interaktionen mellem de to.
Sara Stevanovic
Serbiskfødt komponist, der i 2021 færdiggjorde sin bachelor i komposition på musikkonservatoriet “Giuseppe Verdi” i Ravenna, Italien. Stevanovic har samarbejdet med ensembler over hele Europa, og har denne sommer premiere på sit første musikteaterværk i Montepulciano, Italien.
Simon Christensen
Dansk komponist uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Conservatoire de Paris. En væsentlig del af Christensens virke beskæftiger sig med kombinationen af akustiske instrumenter og analoge, elektroniske lydkilder. Christensen nærer desuden en stor passion for kombinationen af kunstfilm og livemusik, hvilket har resulteret i samarbejder med de amerikanske filmskabere Bill Morrison og Robert Schaller.
Thomas Agerfeldt Olesen
Dansk komponist og cellist uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Har desuden studeret komposition hos blandt andre Karl Aage Rasmussen, Bent Sørensen og Henryk Górecki i Polen. Om sin kompositoriske tilgang skriver han: “Den balancens vej, som jeg gerne vil gå, er opmærksomhedens. Er jeg en opmærksom komponist, hører jeg også i retninger, der leder mod nye opdagelser. Med et amerikansk udtryk fra den kognitive psykologi gælder det for mig om at være “mindful”, når jeg skriver”.
Tytti Arola
Finsk lydkunstner og komponist, der er interesseret i musik som et multisensorisk fænomen. Hendes mål er at bringe hverdagens lyde ind i koncertsale og udstillingsrum ved at skabe instrumenter, der tager udgangspunkt i reallyde. I sit arbejde forsøger hun at nedbryde grænserne mellem performer, komponist og publikum.
Xavier Bonfill
Catalansk komponist og performer bosat i København, der står bag værker for både traditionelle instrumenter, elektronik, video og andre multimedieformater såsom interaktive websider og apps. Dikotomier, modsætninger og endda modsigelser er karakteristiske elementer i hans værker: Her mødes det poetiske og det overfladiske, det storslåede og det intime, det komplekse og det naive. Bonfill har desuden udgivet en række album og EP’er.
Ylva Lund Bergner
Svenskfødt komponist uddannet på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Bergner skriver primært værker til mindre ensembler. Både det tekstlige, det visuelle og det performative fylder meget i hendes værker, og hun kombinerer ofte mere traditionelle kammerinstrumenteringer med elektronik, traditionelle folkeinstrumenter fra hele verden samt lyde frembragt af forskellige objekter.