Foto: Foto: Priska Ketterer © 2014

Léoni Sonnings Musikpris fejrer Unsuk Chin

DR Symfoniorkestret

DR Koncerthuset

5/6 2021, 19:30

Ørestads Blvd. 13
2300 København

Billetter

Den 59-årige sydkoreanske komponist Unsuk Chin har i flere årtier begejstret det klassiske musikpublikum i koncertsale verden over med en musik fuld af flimrende lysvirkninger og uendelige farvespil. Med sin transnationale baggrund – hun har boet i Tyskland siden 1985 – har hun gjort sig fri af traditioner og søger i stedet helt nye klangverdener.

Det er baggrunden for, at hun denne aften modtager Léonie Sonnings Musikpris 2021. Ved den store priskoncert i DR Koncerthuset giver DR Symfoniorkestret et indblik i Chins både drømmende og dramatiske værker.

Subito con forza (”Pludseligt og med kraft”) er Unsuk Chins nyeste orkesterværk, komponeret som en hyldest til Beethoven-jubilæet i 2020. Musikken gemmer både på citater fra den tyske kollega og mere implicitte refleksioner over den døvhed, der ramte og frustrerede ham grusomt.

Chin håbede som helt lille, at hun en dag skulle blive koncertpianist. Men hun voksede op under fattige kår i 1960’ernes Seoul, og der var ikke penge til at blive undervist. Den store kærlighed til klaveret skinner dog igennem i Piano Concerto, et virtuost ridt gennem klaverlitteraturen og instrumentets klanglige potentiale.

Lewis Carroll har spillet en stor rolle for Unsuk Chin, som det fremgår af aftenens sidste værk, der er skrevet på baggrund af Chins opera Alice in Wonderland fra 2007. Puzzles and Games er en sangcyklus i 11 dele for sopran og orkester, og ligesom i operaen stammer teksten i direkte eller redigeret form fra Carrolls elskede roman.


Program 

Unsuk Chin:
Subito con forza (2020)
Piano Concerto (1996-97)
Puzzles and Games from Alice in Wonderland (2017)

---

Koncerten er del af Léonie Sonnings Musikfond prisuddeling 2021.
Koncerten præsenteres i samarbejde med Léonie Sonnings Musikfond og DR Symfoniorkester.


Medvirkende

DR Symfoniorkestret

Fabio Luisi

Francesco Piemontesi

Siobhan StaggProgram