Foto: Foto: Priska Ketterer © 2014

Léoni Sonnings Musikpris fejrer Unsuk Chin

NORDIC STRING QUARTET

Koncertkirken

1/6 2021, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Når Nordic String Quartet denne aften inviterer indenfor i KoncertKirken, er det for at hylde to komponister. For det første sydkoreanske Unsuk Chin, modtageren af Léonie Sonnings Musikpris 2021. Og for det andet eneren Pelle Gudmundsen-Holmgreen, i hvis navn Pelle-Prisen uddeles for femte gang efter koncerten.

Med ParaMetaString kombinerer Unsuk Chin strygekvartet og bånd. I løbet af værkets fire satser manipulerer hun lyden af strengene med elektronik, skaber modsatrettede rytmiske mønstre, zoomer ind på harmoniske glidninger og forsøger til sidst helt at ophæve den musikalske tyngdekraft.

Dermed er vejen banet for Chins koreanske kollega Ji Sun Yang. Hendes melody, notes, five arbejder med helt langsomme bevægelser, og ud af intimiteten vokser langsomt en sagte melodi og form frem.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen nåede at skrive 14 strygekvartetter før sin død i 2016, og Nordic String Quartet udgav i 2019 første installation i deres samlede indspilning af dem alle. De har med andre ord dyb indsigt i hans både drilske og alvorlige stil, hvilket kommer dem til gode, når de opfører den spøgelsesagtige Strygekvartet nr. 4 og den anderledes krasbørstige Strygekvartet nr. 9 ”Last Ground”, der inkluderer båndoptagelser af et oprørt hav.


Program

Unsuk Chin: ParaMetaString (1996)
Ji Sun Yang: melody, notes, five (2007)
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Strygekvartet nr. 4 (1967)
Pelle Gudmundsen-Holmgreen: Strygekvartet nr. 9 ”Last Ground” (2006)

---

Koncerten er del af Léonie Sonnings Musikfond prisuddelining 2021.
Koncerten præsenteres i samarbejde med Léonie Sonnings Musikfond.


Medvirkende

Nordic String QuartetProgram