Foto: Foto: Priska Ketterer © 2014

Léoni Sonnings Musikpris fejrer Unsuk Chin

DKDM Kammerkoncert

Konservatoriets Koncertsal

31/5 2021, 19:30

Julius Thomsens Gade 1, 1974 Frederiksberg C

Billetter

Gratis adgang (Der kan ikke reserveres plads, så vi anbefaler at komme i god tid)

Unsuk Chin, årets modtager af Léonie Sonnings Musikpris, er berømt for sin virtuose og farvestrålende videreførelse af den musikalske modernisme. Men hun er også kendt for sit til tider legesyge univers, hvor tidligere generationers alvor forvandles til humor og nysgerrig udforskning af musikkens grænser.

Det ser man ikke mindst i Double Bind? for violin og elektronik. Her illustrerer spillet mellem det akustiske instrument og de syntetiske lyde netop et livslystent blik på det evige spørgsmål: Hvad er ægte, og hvad er kunstigt?

Egentlig var det meningen, at Unsuk Chin skulle blive pianist, men hun voksede op i fattige kår, hvor der ikke var råd til professionel undervisning. Interessen for klaveret varede dog ved, og i tillæg til en klaverkoncert har hun skrevet seks klaveretuder, der henter inspiration i koreansk og balinesisk musik såvel som hos Olivier Messiaen og György Ligeti, hendes tidligere underviser.

Ensembleværket Gougalon (Scenes from a Street Theater) henter sin titel fra højtysk og gemmer på en betydning af, at man narrer nogen ved hjælp af trylleri og blændværk. Chin har forklaret, at inspirationen stammer fra en gøglertrup, hun oplevede som barn i en forstad til Seoul. Truppen forsøgte at prakke de fattige indbyggere uvirksom medicin på og tiltrak sig deres opmærksomhed med musik, dans og teater. Og trods deres amatørisme bragte den sjældne underholdning store følelser frem hos beskuerne, også hos Chin.


Program

Unsuk Chin: Double Bind? (2007)
Unsuk Chin: Piano Etudes (1995-2003)
Unsuk Chin: Gougalon (Scenes from a Street Theater) (2009/11)

---

Koncerten er del af Léonie Sonnings Musikfond prisuddeling 2021.
Koncerten præsenteres i samarbejde med Léonie Sonnings Musikfond og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.


Medvirkende

Djumash Poulsen

Ramez Mhaanna

DKDM Sinfonietta

Jean ThorelProgram