Foto: Foto: Priska Ketterer © 2014

Léoni Sonnings Musikpris fejrer Unsuk Chin

ATHELAS SINFONIETTA & ESBJERG ENSEMBLE

Den Sorte Diamant

4/6 2021, 20:00

Søren Kierkegaards Plads 1
1221 København K

Billetter

Billetten dækker også koncerten "Salvatore Sciarrino III" kl. 21.30.
OBS: Bemærk at festivalrabatkortet ikke dækker koncerter i Den Sorte Diamant.

Gadekunst er sjældent noget, man forbinder med musik for klassiske ensembler. Måske gør det samme sig gældende for elektroniske virkemidler: Det er stadig noget, der har en vis afstand til idéen om det klassiske. Men en af grundene til, at Unsuk Chin i år modtager Léonie Sonnings Musikpris, er netop, at hun formår at flette mange forskellige verdner sammen i sin musik.

Allegro ma non troppo har trods sin traditionelle titel er et elektroakustisk værk for slagtøj og bånd. Her har Chin forsøgt at skabe et hybridinstrument, hvor slagtøjsspilleren møder sit eget spøgelse i form af manipulerede optagelser af konkrete lyde som silkepapir, klokkeslag og vanddråber.

Virkeligheden gør også sin entre i Graffiti, som oprindeligt er skrevet til Los Angeles Philharmonic. Chin bringer gadekunsten og dens karakter af protest ind i en musik, der springer mellem det primitive og det raffinerede. Mellem gennemsigtighed og kompleksitet. Og med en spænding, der afspejler graffitikulturens balancegang mellem det frigørende og det lyssky.

Kombinationen af akustiske og elektroniske elementer når et højdepunkt i ensembleværket Xi. Titlen kan oversættes med ”kerne”, og deraf følger selve værkets idé: fem sektioner, der udspringer af hver sit musikalske atom og den elektroniske manipulation af dette udgangspunkt. Musikken begynder som et åndedræt, men udvikler sig til komplekse, krystalliske teksturer, inden den vender tilbage til kernen igen.


Program

Unsuk Chin: Allegro ma non troppo (1994/98)
Unsuk Chin: Xi (1998)
Unsuk Chin: Graffiti (2012-13)

---

Koncerten er del af Léonie Sonnings Musikfond prisuddeling 2021.
Koncerten præsenteres i samarbejde med Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble, Léonie Sonnings Musikfond og Den Sorte Diamant - Det Kongelige Bibliotek.


Medvirkende

Athelas Sinfonietta Copenhagen

Esbjerg Ensemble

Pierre-André ValadeProgram