De samlede klaverværker

SALVATORE SCIARRINO II

Koncertkirken

2/6 2021, 21:30

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

At opføre Salvatore Sciarrinos samlede soloklaverværker er, som den svenske pianist Jonas Olsson udtrykker det, ”en umenneskelig præstation, som ingen pianist nogensinde har præsteret på egen hånd”.

Men som bekendt går alting lidt lettere, når man er to. Og lykkeligvis var hans italienske kollega Anna D’Errico med på den intimiderende idé om at opføre de virtuose og intense værker af Sciarrino, den toneangivende italienske komponist, der ellers især er berømt for sin hvislende vokalmusik.

Musikken kommer ”nærmest ud af ingenting, grænsende til den rene stilhed,” siger D’Errico om Sciarrinos klaverværker. ”Men så bliver den afbrudt af pludselige eksplosioner af lyd, næsten som et angreb, og det får os til at spidse ører og lytte på en helt ny måde.”

Det kræver en utrolig sensibilitet at opføre musikken, en evne til både at formidle det allermest forfinede og det dyrisk rå. Som pianist må man både trække på alt, man har lært, og være villig til at give slip på det hele igen. ”Det er, som om han har villet skabe en helt ny klaverlyd,” siger Jonas Olsson.

Over tre koncerter opfører D’Errico og Olsson de mere end to timers musik for soloklaver. Hver koncert bygger op til et klimaks, og de enkelte værker er inddelt efter ønsket om at skabe en tematisk sammenhæng i musikken.


Program

Salvatore Sciarrino: 

Polveri laterali (1997)
Due notturni (1999)
Notturno 3 (1998)
Notturno 4 (1998)
Perduto in una città d'acque (1991)
Due notturni crudeli (2001)

__________________

Koncerten er den anden af tre opførelser af Sciarrinos klaver værker. Se også:

Sciarrino I: Tidlige værker og sonater - Tirsdag d 1. juni kl. 21:30, Koncertkirken
Sciarrino III: Sonaternes fest -  Fredag 4. juni kl. 19:30, Den Sorte Diamant


Medvirkende

Anna D’ErricoProgram