Foto: Foto: Anja Limbrunner

klaver, elektronik & video

REI NAKAMURA

Koncertkirken

29/5 2021, 20:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Gennem to årtier har Rei Nakamura arbejdet intenst med musik, hvor klaver, elektronik og video kombineres på helt nye måder. Og Nakamura – der selv er født i Japan, vokset op i Brasilien og bor i Tyskland – har afsøgt alle verdenshjørner for at finde frem til værker, der kan udvide mulighederne for den moderne klavermusik.

Derfor har de fire værker ved koncerten også et stærkt internationalt og innovativt præg. Fra Schweiz kommer Andreas Eduardo Franks Sensitive Punch, der stadig er under udarbejdelse, mens dette skrives. Yukiko Watanabe er ligesom Nakamura født i Japan, men flyttede som ung studerende til Østrig og siden Tyskland. Hendes Living in the Box II er inspireret af Taki Kentaros kropslige videoværk af samme navn og kombinerer virtuost spredte toner med helt lydløse anslag i en slags indespærringens teater.

Li-Ying Wu, der kom fra Taiwan til København som ung komponist, spiller med sit nye værk lytteren og beskueren et puds. For hvad er det, pianisten spiller i The truth and other lies – Shinkiro? Hvad er egentlig den rigtige lyd, og hvad er det, vi hører?

Også i argentinske Fernando Manasseros Cortex er der elementer, som skjuler sig. Små partikler af lyd bevæger sig ubesværet mellem det fysiske klaver og elektronikken. Helt tørre lyde begynder at glimte, knitrende lag af elektroakustiske klange toner frem – og danner en delikat sky af impulser.


Program

Andreas Eduardo Frank: Sensitive Punch (2021)

Kentaro Taki: Knappe Berührung (video solo) – UROPFØRELSE

Fernando Manassero: Cortex (2016-17)

Yukiko Watanabe: Living in the Box II (2013)

Li-Ying Wu: The truth and other lies – Shinkiro – UROPFØRELSE
 

---

Koncerten er støttet med midler fra Goethe Institutet.


Medvirkende

Rei NakamuraProgram