Foto: Melies - Tentation St. Antoine

Portræt af den kvindelige Kristus

JEPPE ERNST

Koncertkirken

31/5 2021, 22:00

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Det er vanskeligt at forestille sig en mere original stemme i det danske komponistmiljø end 35-årige Jeppe Ernst. Ikke mindst fordi de fleste af hans værker er så godt som tavse og fordi der altid er noget fundamentalt på spil i hans arbejde.

Sådan forholder det sig også med Sakramente (Natsange). Ernst er efter eget udsagn ikke et religiøst menneske, men er alligevel fascineret af religionens mange ritualer. Det skinner igennem i værket, som er en portrættering af den kvindelige Kristus og er skrevet for fysisk og imaginær berøring.

I 2013 komponerede han Rekviem – Del I: Den fysiske behandling, hvor tre kvindelige performere spillede på en nøgen mands krop ved at berøre, slikke og kysse ham ud fra et indøvet partitur. Sakramente (Natsange) har en identisk opstilling, men med omvendt fortegn; her spiller tre mænd på en nøgen kvindekrop. De ni sange er fordelt over tre satser: et forspil, en midte med fysisk berøring og et efterspil.

Værket kan læses som en musikalsk ceremoni, hvor et menneskelegeme bliver guddommeliggjort gennem ydmygelse og tilbedelse. Det indgår i en tetralogi, som også består af Præludium (Aftensange), Interludium og Postludium (Morgensange), hvoraf sidstnævnte endnu ikke er opført.


Program

Jeppe Ernst: Sakramente (Natsange) – UROPFØRELSE

--

Værket Sacramente er bestilt af KLANG med støtte fra Dansk Komponistforening & KODA kultur.
Koncerten støttes med midler fra DMF.


Medvirkende

Erica Giacoletto

Kalle Hakosalo

Matias Seibæk

Tomek SzczepaniakProgram