MÅSKE DEN SMUKKESTE MUSIK I VERDEN

NJYD ENSEMBLE

Koncertkirken

30/5 2021, 21:30

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Siden etableringen i 2014 har kvartetten NJYD arbejdet målrettet med eksperimenterende musik af danske og internationale komponister, som bevæger sig på tværs af genreskel. Det er aftenens koncert et glimrende eksempel på.

Med Transfixed, der er skrevet til kvartetten, kaster Joss Smith et højenergisk og eksplosivt lys på NJYD som hybrid mellem fusionsband og klassisk ensemble.

I sit nye værk lader Jeppe Just Christensen musikerne skifte mellem deres egne instrumenter og legetøjsudgaver af selvsamme. Men med et tvist: Når de spiller på de traditionelle instrumenter, er musikken helt enkel, mens den bliver yderst kompleks på legetøjet.

Kontraster finder man også i Marta Śniadys Probably the most beautiful music in the world, et værk med video, tekst, elektronik og referencer, der rækker ud af musikken. Hvad laver McDonald’s-temaet pludselig midt i det hele?

Program

Joss Smith: Transfixed (2018)
Jeppe Just Christensen: Nyt værk – UROPFØRELSE
Marta Śniady: Probably the most beautiful music in the world (2019)

 

Koncerten er produceret i samarbejde med NJYD med støtte fra DKF, Statens Kunstfond, DMF, William Demant, Københavns Kommune og Århus Kommune Initiativpulje.


Medvirkende

NJYDProgram