5 trompetter i et kirkerum

LENsemble

Frederiksberg Kirke

4/6 2021, 17:00

Frederiksberg Allé 71
1820 Frederiksberg

Billetter

Det litauiske LENsemble – en forkortelse for Lithuanian Ensemble Network – tager turen fra Vilnius for at besøge KLANG Festival. Med sig har de musik fra Litauen, Letland, Tyskland og USA.

Det mest internationalt berømte navn på programmet er uden tvivl Julia Wolfe, hvis my lips from speaking – for intet mindre end seks klaverer, her versioneret til to pianister og bånd – er inspireret af begyndelsen på Aretha Franklins hitsang ”Think” fra 1968. Det musikalske citat ender i en sand hvirvelvind hos Wolfe, der har fundet sin værktitel i Biblen som en anerkendelse af Franklins musikalske rødder.

LENsembles stifter, Vykintas Baltakas, bidrager med Sandwriting for klaverduo og elektronik. Den litauiske komponist er stærkt optaget af at skabe en musik, der udfordrer behovet for en fremadskridende fortælling. Derfor er Sandwriting baseret på 20 musikalske episoder, hvis rækkefølge er tilfældig og styres af en computer, der ovenikøbet ændrer værkets klang og tekstur på baggrund af pianistens dynamik.

Letland repræsenteres af Rolands Kronlaks med det komplekse værk Up in the Air for to trompeter, klaver og elektronik, hvor Kronlaks undersøger ensemblet som et makroinstrument med mange forskellige funktioner. Og tyske Thomas Hummel runder programmet af med Sadedz! for cello, to keyboards og fem trompeter, et værk, der sætter fokus på forholdet mellem syntetiske og akustiske instrumenter, men også mellem lydens enhed og den store masse af lyd.


Program

Julia Wolfe: my lips from speaking (1993)
Vykintas Baltakas: Sandwriting (2018)
Rolands Kronlaks: Up in the Air (2018)
Thomas Hummel: Sadedz! (2018)

---

Koncerten præsenteres i samarbejde med Frederiksbergs Kirke.


Medvirkende

LENsembleProgram