FILMKONCERT-REJSE FRA KØBENHAVN TIL WROCŁAW

KREDENS: live

Det Jødiske Hus

4/6 2021, 15:00

Krystalgade 12, 1172 København K

Billetter

Eventet er gratis. Der er begrænsede pladser, vi anbefaler at komme i god tid.

”Film åbner døre,” fik Jacob Dammas at vide som ung filmstuderende. Og det viste sig at være sandt. I dokumentarfilmen KREDENS rejser han fra København til Wrocław i Polen, hvorfra hans mor og familie flygtede i 1969. Han opsøger etagebygningen, hvor de boede, og forsøger at komme i dialog med de nuværende beboere. For hvad skete der med det store, tunge familiemøbel, som blev efterladt? Står skænken – på polsk: ”kredens” – stadig tilbage?

Rejsen ender som et generationsmøde mellem ældre borgere, som helst vil glemme den dystre fortid, og yngre mennesker som Jacob, der gerne vil høre deres beretninger. På den måde bliver filmen også et forsøg på forsoning mellem instruktøren og hans egen mor, der har prøvet at tale ham fra projektet.

Den tragikomiske og ærlige film er blevet vist på TV og ved festivaler over hele verden siden premieren i 2007. Ved visningen af den nye liveversion, KREDENS: live, i Det Jødiske Hus opføres den svenske komponist Stefan Thorssons musik til filmen af Martin Bennebo og Lisa Nyeng. De kalder det en filmkoncert. Efterfølgende afholdes en Q&A med Jacob Dammas modereret af journalisten Sanne Cigale Benmouyal.


Program

Jacob Dammas/Stefan Thorsson: KREDENS: live (2020)

---

Filmkoncerten præsenteres i samarbejde med Jødisk Kulturfestival og Folkekirke & Religionsmøde.
Opførelsen er medfinansieret af Den polske ambassade i Danmark og Coordination Committee for de polske jøder i Danmark. Organisator og producent af opførelsen er JDMedia v/Jacob Dammas i samarbejde med GRANIZA.

 


Medvirkende

Martin Bennebo

Lisa NyengProgram