Foto: Foto: Kehlet Lucatelli

Nye performanceværker: Just Do It!

ANDREAS BORREGAARD

Koncertkirken

29/5 2021, 21:30

Blågårds Pl. 6A
2200 København

Billetter

Det er ikke uden grund, at man har kaldt Andreas Borregaard en accordion superhero. For på den ene side kan han spille klassiske mesterværker med en virtuos teknik som de færreste. På den anden side kaster han sig helt frygtløst ud i performative eksperimenter sammen med tidens mest grænsesøgende komponister.

Den danske akkordeonist præsenterer her to værker, der i allerhøjeste grad udfordrer musikeren og udvider repertoiret på meget personlig vis. Netop dét har Borregaard arbejdet intenst med i sit kunstneriske ph.d-projekt ”Just Do It!” ved konservatoriet i Oslo: et studie i at aktivere kroppens uendelige muligheder for at spille en fremtrædende og overraskende rolle i musikken.

Marcela Lucatelli har udviklet Drift i samarbejde med Kirstine Fogh Vindelev, som har bidraget med lyrik til værket. Hvad er et ægte liv? Det spørgsmål stiller performancen, der begyndte med en samtale i Kongens Have, blev fulgt op af et intenst kursus i den brasilianske kampdans capoeira og kulminerede med en tur forbi en forladt havn for at filme Borregaard klædt ud som kakerlak.

Den britiske komponist Philip Venables står sammen med instruktøren Ted Huffman bag My Favourite Piece is the Goldberg Variations, der er en videreførelse af deres udforskning af historien i et queerperspektiv. Værket tager udgangspunkt i et interview med Borregaards mor, Susanne, og ud af samtalen har de formet 11 snapshot fra syv årtiers levet liv. Mere intimt bliver det vel næppe for en musiker.


Program

Philip Venables/Ted Huffman: My Favourite Piece is the Goldberg Variations (2021) - UROPFØRELSE
Marcela Lucatelli/Kirstine Fogh Vindelev: Drift (2021) - UROPFØRELSE


Medvirkende

Andreas BorregaardProgram