Foto: Alexander Banck-Petersen

Åbningskoncert med 4 uropførelser

Athelas Sinfonietta

Konservatoriets Koncertsal

27/5 2021, 19:30

Julius Thomsens Gade 1, 1974 Frederiksberg C

Billetter

Det bliver en aften i uropførelsernes tegn, når KLANG Festival åbner med Athelas Sinfonietta på scenen i Konservatoriets Koncertsal. Med sig har de den erfarne franske dirigent Pierre-André Valade, der er specialist i ny musik, og to kompromisløse solister i form af saxofonist Oriol Pares og violinist Anne Søe.

Tyler Futrell, der har skrevet Fresh Air specielt til Athelas Sinfonietta og Anne Søe, bor i Oslo, og det samme gælder Aron Dahl, der kommer til København med en ny saxofonkoncert. Alt Flyter – et værk om glæde, repetition, sanselighed og forandring – handler om livet, og hvordan man altid ender tilbage ved udgangspunktet, men hver gang med en ny forståelse af sig selv og verden.

Mads Emil Dreyer udforsker i Miniature 3 opløsningen mellem akustiske og elektroniske lydkilder. Med små transducere sender han sinusbølger fra MIDI-keyboards ud gennem strygere og klokkespil, der på den måde bliver til en slags hybridinstrumenter. Musikken, der opstår, er karakteristisk blid og enkel; i centrum står et roligt motiv, som bliver genstand for let forvrængning i ensemblet.

Også i Kirsten Milenkos Skin Deep mødes modsætninger. Musikken er inspireret af det norske folkeeventyr Østen for Solen og Vesten for Månen, og i Milenkos version bliver den populære fortælling til en skyggejagt, hvor lys og mørke presses sammen mod hinanden ligesom olie og vand, indtil et nyt og forunderligt materiale kommer til syne.


Program

Mads Emil Dreyer: Miniature 3 – UROPFØRELSE
Aron Dahl: Alt Flyter – UROPFØRELSE*
Kirsten Milenko: Skin Deep – UROPFØRELSE
Tyler Futrell: Fresh Air – UROPFØRELSE*

 

---

Koncerten præsenteres i samarbejde med Athelas Sinfonietta og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
*Værkerne er bestilt af KLANG og støttet fra Dansk Komponistforening og KODA kultur, Statens Kunstfond og Det Norske Komponistfond.


Medvirkende

Athelas Sinfonietta

Pierre-André Valade

Oriol Pares

Anne SøeProgram