Kunstnere

Komponist

Julia Wolfe

Amerikansk komponist, hvis værker har tydelige fysiske karakteristika og henter inspiration fra minimalisme, rock og traditionel musik. Stiftede i 1987, sammen med David Lang og Michael Gordon, det berømte musikkollektiv Bang on a Can og modtog i 2015 en Pulitzerpris for oratoriet Anthracite Fields, der satte fokus på kulmineindustrien i hjemstaten Pennsylvania.

Unsuk Chin

Sydkoreansk komponist, der flyttede til Tyskland som 24-årig og siden 1988 har boet i Berlin. Efter eget udsagn inspireret af europæisk centralmodernisme, elektroniske virkemidler og balinesisk gamelan. Modtager Léonie Sonnings Musikpris 2021 for ”en musik rig på flimrende lysvirkninger og et uendeligt farvespil”. Besøgte København i 2018 som gæstekomponist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums PULSAR Festival.

Salvatore Sciarrino

Italiensk komponist født i Palermo. Sætter en ære i at være mere eller mindre autodidakt og regnes i dag for en af de væsentligste europæiske komponister i anden halvdel af det 20. århundrede. Kendetegnes ved en stor interesse for det lavmælte og hvislende, men også ved en stor interesse for vokalmusik, herunder musikdramatiske værker, som han har skrevet adskillige af.

Vis alle

Agnes Ponizil

Tysk komponist og sanger, hvis værker og vokalimprovisationer ofte er forbundet til andre kunstarter såsom billedkunst, litteratur og dans. Tager gerne udgangspunkt i improvisatorisk materiale eller andre former for interaktion og beskriver selv sine kompositioner som ”den ny musiks popkunst”.

Andreas Eduardo Frank

Tysk komponist, mediekunstner og performer. Beskæftiger sig primært med mødet mellem det virkelige og det virtuelle inden for musik, performance, video og teater. Tilgangen præges ofte af absurditet, humor og virtuose elementer. Siden 2018 kunstnerisk leder af schweiziske Ensemble Lemniscate, som arbejder tæt sammen med unge komponister i ind- og udland.

Andrew Greenwald

Amerikansk komponist og performer født i New York. Undersøger i sine værker den musikalske logik ved eksempelvis at indarbejde computermodeller, der skal ophæve skellet mellem improvisation og noteret musik. Fast medlem af komponistkollektivet Ensemble Pamplemousse, hvor han i selskab med blandt andre Natacha Diels og Jessie Marino udforsker grænserne for samtidsmusikken.

Andy Pape

Dansk komponist født i Hollywood. Flyttede til Danmark i 1971 og tog en diplomeksamen i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1985. Arbejder med impulser fra forskellige genrer, herunder samtidsmusik, jazz, performanceteater og rock. Har skrevet adskillige operaer, men også flere symfoniske værker og kammermusik. Modtog i 2015 en Reumert for operaen Andre Bygninger.

Alexandra Hallén

Svensk cellist og komponist med base i København. Har i flere tilfælde arbejdet med materialer som is, løg og tornede rosestængler for at fremprovokere en kropslige reaktion hos den udøvende under opførelsen af et værk. Stifter af ensemblet Krumbuktus og projektplatformen Krumbukter, der arbejder for nye musikalske fællesskaber på tværs af landegrænser og alder.

Alexis Porfiriadis

Græsk komponist, pianist og improvisator. Gør i sine værker både brug af konventionel, verbal og grafisk notation, hvilket ofte resulterer i åbne former med plads til samarbejde og udøvernes kollektive beslutninger. Er særligt optaget af gruppedynamik og de fælles musikalske valg, der træffes i sådanne situationer, og færdiggjorde en ph.d. om emnet ved Bath Spa University i England i 2016.

Aron Dahl

Norskfødt komponist, saxofonist og performer. Bevæger sig i sin musik på tværs af genrer med en blanding af samtidsmusik, analoge synthesizere, feltoptagelser, techno og pop. Har tidligere været med til at lægge programmet for det københavnske spillested Mayhem og grundlagde i 2015 pladeselskabet Abstract Tits sammen med trommeslager Anders Vestergaard.

Bára Gísladóttir

Islandsk komponist og kontrabassist, der færdiggjorde sin uddannelse i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2020. Har udgivet fem album, hvor kontrabas og elektronik spiller en hovedrolle, men har også skrevet talrige værker for både små og store klassiske besætninger. Islands største avis, Morgunblaðið, kårede Gísladóttirs soloudgivelse HĪBER som årets klassiske album i 2020.

Carl Bergstrøm-Nielsen

Dansk komponist, musiker og musikterapeut. Er især interesseret i grafisk notation og intuitiv musik, hvor de udøvendes skabende virksomhed sættes i centrum. Blev i 1971 aktiv i Gruppen for Alternativ Musik, hvor der komponeredes og improviseredes, og har siden 1975 spillet i Gruppen for Intuitiv Musik. Siden 2011 arrangør af Open Form Festival i København, som finder sted hvert andet år.

Edward Smaldone

Amerikansk komponist og guitarist. Hans værker er karakteriseret ved motivisk stramhed, klare arkitektoniske linjer, en rig palet af kromatik og rytmisk vitalitet, som tilsammen giver musikken en tydelig retning og en energisk spontanitet. Underviser i musikteori og komposition på Aaron Copland School of Music ved Queens College.

Fernando Manassero

Argentinsk komponist, som i dag er bosat i Genève. Sigter efter at skabe musikalske strukturer, der fungerer som levende organismer: farverige teksturer fyldt med klynger af små lyde fra præparerede instrumenter, forstærkede lydobjekter og synthesizere.

Hugi Gudmundsson

Islandsk komponist, som i 2005 færdiggjorde en kandidat i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og siden 2007 har boet i København. Har skrevet alt fra solostykker til orkesterværker, og flere af hans korværker er i dag standardrepertoire i islandske kor. Oeuvret tæller også film- og spilmusik, mens hans første opera, Hamlet in Absentia, blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2018.

Hunjoo Jung

Sydkoreansk komponist bosat i Tyskland. Optaget af, hvordan visuelle elementer såsom lys, video og skulpturer kan kombineres med akustisk, elektroakustisk og elektronisk musik. Har tidligere fået opført værker af ensembler i flere lander, deriblandt af svenske Curious Chamber Players, amerikanske Mivos Quartet og tyske ensemble recherche.

Jeppe Ernst

Dansk komponist, der debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2018 med tavshedsværket Offertorium for seks performere. Har henvist til Lars von Trier som en inspirationskilde for sine kompositioner, der ofte stiller fundamentale spørgsmål til musikken, eksempelvis ved at udelade selve lyden eller de optrædende. Modtog som den første Pelle-Prisen ved KLANG Festival 2017.

Jeppe Just Christensen

(f. 1978) Dansk komponist, der ofte beskæftiger sig med genstande fra hverdagen i sin musik. Er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Hochschule für Musik i Karlsruhe, men interesserer sig især for amatørisme, folkemusik og streetmusik. Etablerede i 2011 trioen Jeppe Just Instituttet, der bygger egne instrumenter og reflekterer over nostalgi og svundne tider. Underviser i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Ji Sun Yang

Sydkoreansk komponist og pianist, der i forbindelse med sine studier flyttede til Holland i 2003 og siden til England, hvor hun færdiggjorde en ph.d. i komposition ved University of York. Er i dag vendt tilbage til Seoul for at undervise.

Joan Jordi Oliver

Spansk saxofonist, komponist og performer bosat i Zürich. Søger med sin musik at udvide repertoiret for saxofon ved at genopdage måden, man kan spille på instrumentet på, blandt andet ved hjælp af elektroakustiske elementer, performance og nye koncertformater.

Joss Smith

(f. 1993) Walisisk komponist, der aktuelt studerer komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium. Henviser selv til komponister som György Ligeti, Edgard Varèse og Harrison Birtwistle som inspirationskilder, men også forskellige populærmusikalske genrer og elektronisk musik. Interesserer sig desuden for europæisk folkemusik af forskellig oprindelse og har i sine værker arbejdet med folkemusik fra Irland, Georgien og Korsika.

Juliana Hodkinson

Britisk komponist, som er født og opvokset i Exeter. Færdiggjorde en ph.d. i musikvidenskab ved Københavns Universitet i 2007 og underviser i dag i komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium og Griegakademiet i Bergen. Arbejder i sine værker med både instrumenter, genstande, elektronik, tekst, stemme og visuelle formater, mens der kredses om konkrete lyde, abstrakte koncepter og sociale relationer.

Kirsten Milenko

Australsk komponist, pianist og dirigent, som blev kandidat i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2020 og aktuelt studerer direktion ved konservatoriet i Lugano. Arbejder både med akustisk og elektronisk musik. Drages efter eget udsagn af ruiner og glemte dele af vores kollektive bevidsthed, og lydlige billeder af blidhed og nysgerrighed løber som en rød tråd gennem hendes værker.

Laura Toxværd

Dansk komponist og saxofonist med rødder i jazzmiljøet, især i dets avantgardistiske og fri forgreninger. Arbejder ofte med grafisk notation, hvilket også bringer hende i kontakt med billedkunsten. Er fra 2019 til 2022 ansat som ph.d.-studerende ved Universitetet i Agder med projektet ”Saxofonen og kvinden spiller mig”.

Lee Fraser

Britisk komponist, der beskæftiger sig med elektroakustisk musik. Skaber gennem feedbackmekanismer lydlige objekter, gerne ud af ”grimme lyde”, der siden anvendes i stil med musikalske instrumenter og får en egen identitet. Har komponeret relativt få værker, da han gerne bruger op mod et år på hvert af dem.

Li-Ying Wu

Taiwanesiskfødt komponist, som voksede op i Taipei, men i 2003 flyttede til København, hvor hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og siden fra Dansk Institut for Elektronisk Musik (DIEM) i Aarhus. Arbejder skulpturelt med sine værker, der ofte inddrager elektroniske elementer, og søger en spiralformet struktur uden lineær narrativ – et tætvævet møde mellem asiatisk og vestlig musikkultur.

Mads Emil Dreyer

Dansk komponist, som debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2020. Beskæftiger sig især med elektroakustisk musik og potentialet i at benytte lyskilder som en del af sine værker. Beskriver selv sit udtryk som kondenseret og minimalistisk, nærmest skulpturelt, men med en konstant udvikling under overfladen. Medstifter af ensemblet NEKO3, som har fokus på tværæstetiske projekter.

Malene Bichel

Dansk sanger og proceskonsulent, der arbejder i mange konstellationer indenfor komposition- og improvisationsmusik.
Som lydskaber har hun i en årrække ledet vokaleksperimentariet, Klangsaft og har gennem huskunsterordningen komponeret sammen med børn for deres stemmer i en række projekter.

Marcela Lucatelli

Brasilianskfødt komponist og vokalist, der flyttede til Danmark som 16-årig og debuterede som komponist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019. Optræder ofte selv i sine værker – i selskab med andre eller som solist – og har udgivet to album, hvor hendes performative vokal står i centrum. Arbejder som regel på tværs af kunstarterne og er initiativtager til kunstnernetværket SKLASH+, Samtids-Kvindelige Lydskaberes Atrium for Samtale og Holocænstudier.

Marta Śniady

(f. 1986) Polsk komponist, der i 2019 debuterede fra Det Jyske Musikkonservatorium. Bevæger sig i sin musik på tværs at kunstarterne og er særligt opmærksom på musikkens sociale dimensioner, hvorfor hun ikke betragter den som ren lydkunst, men indlejrer komplekse referencer og forbindelser i den. Har siden 2015 undervist ved konservatoriet i Lodz, hvorfra hun har en ph.d.-grad.

Niels Rosing-Schow

Dansk komponist, som efter sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium gjorde et kortere ophold i Paris, hvor han fandt inspiration i den tidlige franske spektralmusik. Arbejder ud fra samme principper om at sammensmelte klangfarve og harmonik, mens musikkens struktur er overvejende procesbaseret. Professor og prorektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Pelle Gudmundsen-Holmgreen

Dansk komponist, der sammen med kollegerne Per Nørgård og Ib Nørholm satte en ny kurs for den hjemlige kompositionsmusik i anden halvdel af det 20. århundrede. Absurditet og enkelhed følges ad i hans værker, om hvilke han selv har sagt: ”Jeg skriver tit musik, der ikke kan bestemme sig, og det er med vilje.” Lagde efter sin død navn til KLANG Festivals komponistpris, Pelleprisen, som hvert år siden 2017 er blevet tildelt et ungt talent, som tør være på tværs af tidens normer.

Per Nørgård

Dansk komponist og ophavsmand til mere end 400 værker gennem karrieren, heriblandt otte symfonier. Beskæftigede sig som ung med ”det nordiske sinds univers”, siden med en seriel teknik, uendelighedsrækken, der forener strenge dogmer med naturlige impulser. Har modtaget en række af de største anerkendelser i klassisk musikliv, herunder Léonie Sonnings Musikpris, Sibelius Prisen og Ernst von Siemens Musikprisen.

Peter Bruun

Dansk komponist, hvis musik er kendetegnet ved en stor nysgerrighed, ikke mindst over for andre kulturers musikalske udtryk. Har skrevet flere musikdramatiske værker og modtog i 2008 Nordisk Råds Musikpris for kammeroperaen MIKI ALONE, men også kammermusik har spillet en stor rolle i hans virke, gerne med fokus på det vokale. Medlem af FIGURA Ensemble, der deler interessen for moderne musikdramatik.

Philip Venables

Britisk komponist, som især er kendt for sine musikdramatiske værker, der behandler temaer som kønsidentitet, seksualitet, vold og sociale forhold. Skriver også orkester-, kammer- og vokalmusik og har ikke mindst en interesse for værker, der går på tværs af kunstarterne. Tekst, og særligt talt tekst, spiller en hovedrolle i kompositionerne, som med Venables’ egne ord helt grundlæggende handler om storytelling og om at udfordre den førte socialpolitik i samfundet.

Rolands Kronlaks

Lettisk komponist, som er uddannet ved musikkonservatoriet i Riga og siden har studeret i blandt andet Paris og Berlin, hvor han har specialiseret sig i elektronisk og elektroakustisk musik. Har især interesseret sig for selvreferentialitet og biologisk baserede kompositionsteknikker inden for samtidsmusikken. Underviser i dag i komposition og elektroakustisk musik ved konservatoriet i Riga.

Sivan Cohen Elias

Israelsk komponist og performer, der i sin praksis ofte kombinerer forskellige kunstarter. Arbejder ligeledes med lydkunst og installationer. Er især optaget af mødet mellem menneske, maskine og natur, hvilket ofte kommer til udtryk i et legesygt og absurd musikalsk sprog. Færdiggjorde en ph.d. i komposition ved Harvard University i 2017 og bor i dag i USA, hvor hun underviser i komposition og musikteknologi.

Sojin Yoon

Sydkoreansk komponist med fokus på instrumenters egen lyd og sanselighed. Arbejder både med akustisk og elektronisk musik såvel som mixed media. Leder det sydkoreanske pladeselskab Arts Incubator, hvis fokus er eksperimenterende samtidsmusik, og har i det hele taget en ambition om at styrke miljøet for ny musik i Seoul.

Stefan Thorsson

Svensk komponist, som hovedsageligt arbejder med scenekunst og film. Eksperimenterer gerne med improvisation og projekter, der inkluderer forskellige medier. Uddannet ved Högskolan för scen och musik i Göteborg samt Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin.

Thomas Hummel

Tysk komponist med en baggrund inden for kemi. Har især beskæftiget sig med instrumentalværker, hvor musikken er skrevet på en måde, så den simulerer menneskelig tale. Gør ofte brug af virtuelle instrumenter i sine værker, hentet fra databasen conTimbre, som han selv står bag. Desuden interesseret i østeuropæisk kultur og politik samt kompositioner over russisk samtidslitteratur.

Toke Odin

Dansk komponist, som både har arbejdet med filmmusik, lyddesign, installationer, performance, kammermusik og åbne notationsformer. Skrev i 2017 musik til Hlynur Pálmasons Robert-prisvindende spillefilm Vinterbrødre, men har også udviklet særlige musik-apps til smartphones. Står bag flere projekter for amatørmusikere og -sangere, heriblandt også for børn og unge.

Tyler Futrell

Amerikansk komponist født i Californien, som siden 2010 har været bosat i Oslo. Blev tre år forinden kandidat i komposition fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han modtog undervisning af blandt andre Bent Sørensen. Har både fået opført sin musik ved norske festivaler som Ultima i Oslo og Borealis i Bergen samt i Danmark og andre lande uden for Norden.

Vykintas Baltakas

Litauisk komponist og dirigent med en forkærlighed for musik, der refererer til sig selv gennem delikate mønstre. Flyttede som komponiststuderende til Karlsruhe og blev inspireret til et modernistisk brud med det, han opfattede som en lidt for høflig litauisk tradition. Grundlægger af LENsemble, Lithuanian Ensemble Network.

Xavier Bonfill

Spanskfødt komponist, som studerer komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Gør i sin musik ofte brug af elektroniske og elektroakustiske virkemidler. Beskæftiger sig gerne med æstetiske tematikker som tidens elasticitet og forholdet mellem akustiske og elektroniske udtryk, men også mellem det abstrakte og det programmatiske eller mellem lyd, billede, noder og tekst.

Yeabon Jo

Sydkoreansk komponist født i Seoul. Beskæftiger sig med udtryk på tværs af forskellige lydområder, særligt med retningsbestemte værker, der gør brug af computer, flerkanalshøjttalere og videokunst. Har tidligere stået i spidsen for det sydkoreanske pladeselskab Arts Incubator, der fokuserer på eksperimenterende samtidsmusik.

Yukiko Watanabe

Japansk komponist, som er født i Nagano og blev bachelor i komposition ved Toho Gakuen School of Music i Tokyo i 2005. Flyttede i 2008 til Østrig for at studere ved Kunstuniversität Graz, siden til Köln for at færdiggøre sine studier ved Hochschule für Musik und Tanz i 2016. Har siden fået opført sin musik, herunder flere operaer, i en række lande verden over.


Ensemble

Athelas Sinfonietta Copenhagen

Dansk kammerensemble etableret i 1990 og fast ensemble-in-residence på KLANG Festival. Har spillet en helt central rolle for opførelsen af ny musik de seneste 30 år, både i kraft af koncerter og indspilninger. Ud over hundredvis af uropførelser siden etableringen indgår ensemblets lille snes musikere i en række projekter, der skal give børn og unge en indgang til musikken.

DR Symfoniorkestret

DR’s kulturelle flagskib siden oprettelsen i 1925. De 106 musikere ledes af chefdirigent Fabio Luisi og kan opleves hver uge ved de traditionsrige Torsdagskoncerter i DR KoncertHuset, men drager også jævnligt på turnéer i ind- og udland. Optræder ligeledes i forbindelse med udsendelser til TV såsom Den klassiske musikquiz på DR2.

Vis alle

Ars Nova Copenhagen

Dansk vokalensemble under ledelse af den engelske dirigent Paul Hillier. Med speciale i renæssancens polyfone kormusik og helt ny vokalmusik bevæger ensemblet sig ofte på tværs af et halvt årtusindes musik ved sine koncerter. Har indspillet adskillige album med musik af danske og internationale komponister, herunder albummet ’The Little Matchgirl Passion’ med værker af amerikaneren David Lang, som indbragte en grammy i 2010.

Babyopera

Norske Babyopera under ledelse af Chistina Lindgren skaber forestillinger for de allermindste og præsenterer på Klang i Kube ikke mindre end to babyoperaer.

Carling & Livio

Amerikansk-fødte Carling Talcott-Stenstra er balletdanser hos Den Kongelige Ballet, og schweizisk-fødte Livio Russi er klarinettist i Det Kongelige Kapel. Sammen lavede de under den første Corona-nedlukning en video til Det Kongelige Teater, hvor Carling koreograferede en dans til Livios opførelse af Cahuzacs ”Arlequin”. Deres samarbejde er siden fortsat, og til Klang i Kube har de udviklet en forestilling om Harlekinfiguren.

Den Kongelige Livgardes Musikkorps

Populært sagt Kongehusets husorkester gennem mere end 350 år. Akkompagnerer vagtskifter på majestætens residens, spiller taffelmusik på de danske slotte og leverer musik ved statsbesøg eller i forbindelse med Forsvarets vagtparader. Har derudover en offentlig koncertvirksomhed, og der komponeres løbende ny musik til Musikkorpset.

Distractfold Ensemble

Britisk ensemble bestående af musikere og komponister fra flere forskellige kontinenter. Udgøres som udgangspunkt af syv faste medlemmer, hvis sammensætning af akustiske og elektroniske færdigheder giver mulighed for et meget varieret repertoire. Prioriterer arbejdet med unge komponister højt og afholder derfor ofte workshops med spirende talenter i ind- og udland.

Esbjerg Ensemble

Oprettet i 1967 som det første professionelle kammerensemble i Danmark. Har siden da haft stor betydning for det sydvestjyske musikliv samt for, ikke mindst, de nulevende danske komponister. De ti faste medlemmer udgøres af en blæserkvintet, en strygekvartet og slagtøj. I tillæg til cirka 80 koncerter årligt samarbejder ensemblet med regionale kulturinstitutioner om at give børn og unge en introduktion til klassisk og moderne musik.

Krumbuktus

Københavnsk ensemble etableret af den svenske cellist og komponist Alexandra Hallén. Navnet kommer af det svenske ord ”krumbukt”, der kan oversættes til ”krumspring” og er valgt, fordi det afspejler en musik, der er fuld af uregelmæssigheder og bugtninger. Ensemblets besætning varierer.

LENsemble Vilnius

Litauisk ensemble, der er en sammenslutning af en række mindre ensembler og solomusikere, herunder en strygekvartet, en blæserkvintet, en klavertrio og en messingkvintet. Grundlagt af den litauiske komponist og dirigent Vykintas Baltakas med ambitionen om at skabe nye muligheder for litauiske komponister og indgå i musikalske samarbejder internationalt.

Messiaen Quartet Copenhagen

Københavnsk kvartet bestående af violinist Malin William-Olsson, cellist Carl-Oscar Østerlind, pianist Kristoffer Hyldig og klarinettist Viktor Wennesz. Har som ambition at gå i dybden med eksisterende værker for denne besætning, men også udfordre det øvrige repertoire og skabe koncertprogrammer, der sætter forskellige tiders musik og de forskellige instrumentkombinationer, som kvartetten rummer, over for hinanden.

NEKO3

Københavns trio grundlagt i 2017 af de to slagtøjsspillere Kalle Hakosalo og Lorenzo Colombo, pianisten Fei Nie og det ekstra fjerde medlem, komponisten Mads Emil Dreyer. Bevæger sig frit mellem akustiske og elektroniske udtryk, mens de søger en udvidelse af repertoiret for den utraditionelle besætning. Arbejder især med unge og nulevende komponister om helt nye værker, som ofte går på tværs af kunstarterne ved at integrere video, lys og kropslig performance i musikken.

NJYD

Dansk kvartet, der brænder for at skabe nærværende og sanselige koncertformater på tværs af partiturmusik, performance, improvisation og multimedie. Består af fløjtenist Marie Sønderskov, saxofonist Anja Nedremo, guitarist Mikkel Egelund Nielsen og slagtøjsspiller Jonas Weitling. Har siden 2018 faciliteret en række nye værker af internationale komponister og lydkunstnere med koncertserien NJYD.NYT.NORDISK og arbejder for at udvikle den musikalske fødekæde i Danmark.

Nordic String Quartet

Nordisk strygekvartet dannet i 2013. Debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under professor Tim Frederiksens vejledning i 2019. Udgav samme år et album med Nancy Dalbergs samlede strygekvartetter og første del af Pelle Gudmundsen-Holmgreens ditto, hvoraf sidstnævnte blev belønnet med P2 Prisen. Medbestyrer af Østerbro Koncertforening, der arbejder for at formidle dansk og international kammermusik.

Open Form Ensemble

Dansk ensemble, som udspringer af Open Form Festival og har spillet sammen siden 2017. Udgøres af akkordeonisterne Marie Wärme og Dean Delgiusto, sanger Malene Bichel og hornist m.v. Carl Bergstrøm-Nielsen. Karakteristisk for ensemblet og for den åbne musikform, det repræsenterer, bidrager medlemmerne også selv til skabelsen af musikken.


Dirigent

Fabio Luisi

Italiensk dirigent, som siden 2016 har været chefdirigent for DR SymfoniOrkestret. Desuden chefdirigent for Zürich Operaen og Dallas Symphony Orchestra samt musikchef for Opera di Firenze. Ved siden af sin musikalske karriere fremstiller han dufte fra sit parfumeværksted i Zürich.

Pierre-André Valade

Fransk dirigent, som har spillet en stor rolle for opførelsen af musik fra det 20. og det 21. århundrede. Medstifter af Ensemble Court-Circuit i 1991 og sidenhen chefdirigent for Athelas Sinfonietta Copenhagen fra 2009 til 2014. Siden 2013 1.-gæstedirigent for Ensemble Orchestral Contemporain i Lyon og siden 2014 conductor-in-residence hos Meitar Ensemble i Tel Aviv.

Vis alle

Giordano Bellincampi

Dansk dirigent født i Rom. Begyndte karrieren som basunist i Det Kongelige Kapel, men har siden stået i spidsen for danske såvel som internationale orkestre, ensembler og institutioner, herunder Athelas Sinfonietta Copenhagen, Copenhagen Phil og Den Jyske Opera. Chefdirigent for Auckland Philharmonia Orchestra og studielektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Jakob Hultberg

Svensk dirigent, som siden afslutningen på sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2010 har arbejdet med opera, ballet, symfonisk musik og kormusik i Skandinavien og Europa. Har siden sin studietid været optaget af den ny musik og har stået i spidsen for adskillige uropførelser, ligesom han efter planen skal dirigere premieren på Signe Lykkes opera Nordkraft ved Copenhagen Opera Festival i år.


Solist

Andreas Borregaard

Dansk akkordeonist, der ud over flere Bach-indspilninger har et stort fokus på ny musik. Har uropført adskillige værker af komponister som Simon Steen-Andersen, Jennifer Walshe, Niels Rønsholdt, Juliana Hodkinson og Bent Sørensen. Færdiggør i 2022 et kunstnerisk forskningsprojekt ved Norges musikkhøgskole om inddragelse af kroppen i ny musik.

Jonas Olsson

Svensk pianist med et repertoire, der både dækker komponister fra det 20. århundrede som Pierre Boulez, Karlheinz Stockhausen og Olivier Messiaen samt helt unge komponister. Opførte under KLANG Festival 2015 alle Boulez’ klaversonater over tre aftener og vendte tilbage i 2019 som solist i Rune Glerups Klaverkoncert.

Vis alle

Anna D’Errico

Italiensk pianist uddannet i Venedig. Gennem samarbejder med komponister som Salvatore Sciarrino, Rebecca Saunders og Helmut Lachenmann har hun opdyrket en stor forkærlighed for den musik, der komponeres i dag. Medstifter af sekstetten Ensemble Interface, hvis hovedfokus er den ny musik og nye koncertformer.

Anne Søe

Dansk violinist, som gennem ti år var koncertmester i Athelas Sinfonietta Copenhagen. Har indspillet musik af blandt andre Hans Abrahamsen, Sunleif Rasmussen og Anders Koppel, og siden 2004 har hun været 2.-koncertmester i Copenhagen Phil. Desuden timelærer i violin ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Christina Bjørkøe

Christina Bjørkøe er en af Danmarks førende pianister. Hun optræder både solo, som kammermusiker og som solist med de danske symfoniorkestre. Desuden er hun docent i klaverspil ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun debuterede fra solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1997, har arbejdet med pianister som Krystian Zimerman og Emanuel Ax og optrådt verden over. Blandt de talrige priser, Christina Bjørkøe har modtaget, er Victor Borges Legat, Carl Nielsens Rejselegat og Gladsaxe Musikpris.

Christine Pryn

Dansk violinist, som i løbet af karrieren har uropført mere end 100 værker og dermed spillet en stor rolle for den ny musik i ind- og udland. Gennem de seneste 25 år initiativtager til en række projekter til fremme af nyskreven musik, herunder en række temakoncerter, netværk og ensembler.

Djumash Poulsen

Britisk violinist, der har en master fra Royal Academy of Music i London og i dag studerer i solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Erica Giacoletto

Finsk kontrabassist, som bor i København og studere ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Francesco Piemontesi

Schweizisk pianist, som bor i Berlin. Især kendt for sine fortolkninger af Mozart og det tidlige romantiske repertoire, men har også et nært kendskab til flere af det tidlige 20. århundredes komponister såsom Debussy, Ravel og Bartók.

Kalle Hakosalo

Finsk slagtøjsspiller, der brænder for at udbrede slagtøjsrepertoiret, lige fra arrangementer af barokmusik til helt nyskrevne soloværker. Medstifter af ensemblerne NEKO3 og km2, der begge arbejder tæt sammen med unge komponister. Er bachelor fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og studerer i dag ved Hochschule für Musik i Basel og Hochschule der Künste i Bern.

Lisa Nyeng

Dansk cellist uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun ligeledes har færdiggjort en bachelor i almen musikpædagogik. Ansat på musikskoler i Herlev, Vallensbæk og Ballerup, hvor hun underviser i cello og rytmik.

Matias Seibæk

Dansk slagtøjsspiller uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Var i 2011 med til at forme trioen Jeppe Just Instituttet og har gennem årene arbejdet tæt sammen med en række danske komponister. Blev i 2015 fast medlem af det københavnske ensemble SCENATET.

Martin Bennebo

Dansk akkordeonist, organist og komponist uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2003. Har blandt andet komponeret musik til flere polske dokumentarfilm og er fast bandmedlem hos polske Czesław Śpiewa.

Oriol Pares

Spansk saxofonist og multimediekunstner, der afslutter sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under årets KLANG Festival. Har i sit virke særligt blik for nye teknologier og mødet mellem akustisk og digitalt materiale. Som en del af sine studier har han bedrevet kunstnerisk forskning inden for brugen af kunstig intelligens i kunstneriske sammenhænge.

Ramez Mhaanna

Dansk pianist med russiske og libanesiske rødder. Flyttede efter gymnasiet til Moskva for at studere klaver og vendte efter fem år tilbage til København, hvor han i dag er indskrevet i solistklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Kæmper for at øge unges kendskab til klassisk musik på tværs af religiøse, kulturelle og geografiske grænser. Vært på Radio Louds klassiske musikprogram Clash.

Rei Nakamura

Japanskfødt pianist, som er vokset op i Brasilien og i dag bor i Tyskland. Er dedikeret til samtidens musik og har arbejdet målrettet med at skabe innovative projekter, hvor klaver, elektronik og video indgår i tæt samarbejde. Interesserer sig især for relationen mellem performance, musik og kunst

Siobhan Stagg

Australsk sopran, som siden sin tilknytning til Deutsche Oper i 2013 har haft det meste af sin karriere i Europa. Har blandt andet været solist med Berliner Filharmonikerne i Brahms’ Ein deutsches Requiem og sunget rollen som Pamina i Mozarts Tryllefløjten på Covent Garden i London. Uropførte i 2017 Unsuk Chins Puzzles and Games sammen med SWR Symfoniorkester i Köln.

Søren-Filip Brix Hansen

Dansk klarinettist født på Frederiksberg og uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Fast medlem af Den Kongelige Livgardes Musikkorps siden 2016, men udfolder sig også i mindre kammerformater hos blæserkvintetten Opus Zoo og Keglebanetrioen.

Tomek Szczepaniak

Polsk slagtøjsspiller, som debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019. Har en stor interesse for tværkunstneriske projekter og har tidligere arbejdet sammen med blandt andre dansere og lyskunstnere. Udvikler desuden egne instrumenter, som kan anvendes til både ny og ældre musik.


Partnere & andre

Jacob Dammas

(f. 1979) Dansk filminstruktør og producent, der er født i København som søn af polske flygtninge. Har instrueret en række dokumentarfilm, deriblandt KREDENS fra 2007 om sin rejse til Wrocław i Polen for at opspore et forsvundet familiemøbel.

Vis alle

Daniel Fladmose

Komponist og underviser i komposition på bl.a. Køge MGK. Sammen med sine mange elever har han skabt Fladmoses Akademi som sammen skriver, planlægger og spiller deres egen musik

Eva Fock & Lars Kynde

Musiketnolog Eva Fock har i flere år lavet projekter med børn og unge, hvor de bygger deres egne instrumenter. Fock henter inspiration i instrumenter fra musikkulturer i hele verden og har skabt sig en unik samling af hjemmebyggede instrumenter.
Også Lars Kynde skaber nye instrumenter og musikinstallationer som en del af sin kompositionsproces, for på den måde at lade sig inspirere af de nye former der udspringer i vekselvirkningen mellem instrumentdesign og komposition.
På årets Klang i Kube spiller elever fra Aurehøj Gymnasium musik af Lars Kynde, som er blevet til i samarbejde med Eva Fock.

Genklange

Foreningen Genklange tilbyder klassiske koncerter for børn (3 - 8 år) med et repertoire, der er tilpasset børnene, og hvor der er plads til madpakker, dansende fødder og pludselige toiletbesøg. Undervejs gør musikerne koncerten vedrørende, og derefter er alle velkomne til at komme op og se nærmere på instrumenter.
Genklange blev dannet i 2013 af Gabriella Meinert-Medici, som i dag fungerer som kunstnerisk leder.

Klang¬Klassen

I flere år har Klang i KU.BE faciliteret møder mellem professionelle musikere/komponister og børn og unge, der på festivalen præsenterer egne værker – opført af de unge selv i samspil med professionelle musikere. Dette har fra 2020 udviklet sig til konceptet Klang-klassen, hvor børn og unge på flere sideløbende spor arbejder skabende med musik. Klang-Klassen består i år af elever fra Hvidovre Musikskole, Oslo og Norrköbing og er under ledelse af Alexandra Hallen.

Program