Fokus

▍Kompromisløs Kammermusik

På KLANG Festival kan man hvert år møde de fremmeste ensembler inden for den kompromisløse samtidsmusik. I 2021 kan man opleve nogle af Danmarks førende ensembler, samt nogle usædvanligt spændende udenlandske gæster.

Athelas Sinfonietta, der er det tætteste KLANG festivalen kommer på et husorkester, åbner festivalen med en aften i uropførelsernes tegn. Ars Nova, et af de absolut førende kammerkor i verden når det gælder ny musik, sætter sammen med Messiaen Quartet Copenhagen fokus på tre generationer af dansk vokal musik – fra Per Nørgaard til Peter Bruun, og intet mindre end HKH Dronning Margrethes eget band, Den Kongelige Livgardes Musikkorps, præsenterer et rørende, morsomt og smukt program med fire uropførelser. Det er selvfølgelig kun en lille del af et program, der også byder på koncerter med britiske Distractfold Ensemble, letiske LENsemble, NEKO3 og meget mere.

▍ Sonning fejrer Unsuk Chin

I år er KLANG Festival gået sammen med Léoni Sonnings Musikfond for at fejre den koreanske komponist Unsuk Chin, som modtager fondens præstigefyldte pris på 1.000.000 kr. 

Unsuk Chin er berømt for sin virtuose og farvestrålende videreførelse af den musikalske modernisme. Men hun er også kendt for sit legesyge univers, hvor tidligere generationers alvor forvandles til humor og nysgerrig udforskning af musikkens grænser.

I løbet af festivalen kan publikum gå i dybden med Chins værker. Der er åben workshop på DKDM med artist talk med Chin og musikhistoriker Søren Schauser og koncert med DKDM Kammerensemble, Nordic String Quartet spiller strygekvartetten ParaMetaString, mens Athelas Sinfonietta og Esbjerg Ensemble sammen hylder komponisten i Den Sorte Diamant. KLANG 2021 slutter med den spektakulære Priskoncert i DRs koncertsal.

▍ Ekvilibristiske Solister

KLANG 2021 sætter fokus på en række solister, der med nærvær og teknisk overskud skaber sublime oplevelser, som kan stå mål med et helt symfoniorkester.

Komponist og kontrabassist Bára Gísladóttir, opfører for første gang live værker fra sin seneste CD HĪBER, virtuose Rei Nakamura kombinerer klaver, elektronik og video på helt nye måder, mens accordionist Andreas Borregaard kaster sig frygtløs ud i performative eksperimenter i sit nye kunstneriske forskningsprojekt ”Just Do It!

Og i en sand jættekamp over tre aftener opfører den svenske pianist Jonas Olsson og italienske Anna D’Errico Salvatore Sciarrinos samlede soloklaverværker. Det er meget sandsynligt første gang den toneangivende italienske komponists klaverværker opføres samlet.

▍ Musik for børn og unge

Alle har ret til store musikoplevelser! KLANGs familiefestival KLANG i KU.BE finder i år sted 29. - 30. maj. Velkommen til børnekoncerter, opera, ballet, musikskoleelever og meget mere.

I KU.BE – Frederiksbergs kultur- og bevægelseshus er der masser af plads til at tumle, ligge, danse og lytte. Det norske Babyopera kompagni besøger Klang med to forestillinger til de allermindste, GENKLANGE præsenterer musikhistorien om Carmen Avis og ny-komponeret Naturlig Musik, mens Carling & Livio opfører moderne Harlekin-ballet.

KLANG i KU.BE har også - som altid - fokus på børn og unge, der selv giver sig i kast med samtidsmusikken. I år med særlig plads til composer/performer stilen. Årets værker fra KlangKlassen opføres af Ensemble Krumbuktus og komponisterne selv, komponisteleverne fra Fladmoses akademi arbejder med performance og improvisation, og Lars Kyndes instrumentbyggere byder i år velkommen til 1.g fra Aurehøj Gymnasium.

Tag godt imod de unge talenter!

Program